7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İsmail Tetikçi'den resim sergisi

ORMO SANAT GALERİSİNDE RESİM SERGİSİ

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Araştırma Görevlisi İsmail Tetikçi, 11 Mayıs'ta Ormo Sanat Galerisi'nde resim sergisi açacak. Sergi 5 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Ormo Sanat Galerisi sanatçısı olan İsmail Tetikçi resmin tarihi ile romantik bir bağ kurarak çıktığı yolculuğunda, biriktirdiklerinin resmetti. Uzun yolların, durakların, mekanların ve insanların arasından demlenerek, şimdiki zamana yol yapan Tetikçi, resimlerinde doğanın eşsiz tılsımını seyre durmuş ve geçmiş ile gelecek arasında, adeta bir mengene ile sıkıştırılmış ne varsa renklerin huzurlu kollarına bırakmış.

Ressam İsmail Tetikçi sergi ile ilgili şunları dile getirdi; "Yalnızlığa kurulan köprüden geçen insan, her şeyin zıttı ile var olduğu yaşama, ritmik bir akışın döngüsünde katılıyor. Tarihten, müzikten, masallardan, şiirden ve doğadan beslenerek çoğalan "atmosfer resmi" tek tip bir kalabalığın uğultusundan yükselip, boyut değiştiren bilincin, yeni ve sade pencereler inşa etmesi gibi boyadan fırçaya, fırçadan tuvale yansıyor."

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 09:05:03
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 12:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?