7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Necip Fazıl Kısakürek anıldı

NECİP FAZIL KISAKÜREK ERZURUM’DA ANILDI

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 27’nci yıldönümünde, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen bir törenle anıldı.

Yenişehir’deki Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mevlüt Coşkun, “Kimi insanlar vardır ki, bu dünyadan göçmüş bile olsalar, geride bıraktıkları eserlerle gönüllerde yaşamaya devam ederler. Üstad Necip Fazıl da, işte onlardan birisidir” dedi.

Necip Fazıl’ın, sadece bir edebiyatçı, yazar, şair ve felsefeci değil, bu toplumun bağrından çıkan çilekeş, bir dava ve gönül insanı olduğunu kaydeden Coşkun, ‘Türk edebiyatında ve düşünce hayatımızda benzersiz bir yere sahip olan Necip Fazıl, her çevreden insanı hayran bırakan bir şahsiyettir. Kültür hayatımızda çok önemli ve vazgeçilmez bir yeri vardır. Cumhuriyet dönemi şiiri, tiyatrosu, din ve tarih anlayışı gibi konularda onun eserleri ve tezleri, her görüşten kültür çevrelerinde çok etkileyici olmuş ve kabul görmüştür. Üstad, gönüllerde ıslahatı gerçekleştirmeye çalışan, içini böylece yenileştiren, dışına da aynı güzellikleri yansıtanlardan ve herkese nasip olmayan, toplumda iz bırakan, gönüllerde yaşayan mutlu insanlardan biridir” diye konuştu.

Öte yandan Necip Fazıl Kısakürek’in vefatının 27’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Şiir Yarışması’nda dereceye girenlere de, ödülleri aynı programda dağıtıldı. 10 yarışmacının finale kalarak yarıştığı şiir yarışmasında, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nden Halil İbrahim Kara birinci olurken, Büyükşehir Belediyesi’nden birincilik ödülü olarak dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. Yarışmada ikinci olan Şükrü Paşa Lisesi’nden Numan Keser ve 3’üncü olan Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şima Dumlu ise, notbookla ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Başkanvekili Mevlüt Çoşkun ve Genel Sekreter Deniz Köken tarafından verildi.

NECİP FAZIL KISAKÜREK ERZURUM’DA ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:19:03
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 17:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?