7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Orman köylerine destek

ORMAN KÖYLERİNE SÜT KOYUNCULUĞU DESTEĞİ

Orman köylerine destek amaçlı hazırlanan Süt Koyunculuğu Projesi hayata geçti. İlk koyun dağıtımı Oltu'nun Derebaşı Köyü'nde gerçekleştirildi. Kişi başına 30 koyun bir koç olmak üzere 5 kişiye 155 küçükbaş hayvan verildi. Veteriner kontrolünden geçen koyunlar sağlıklı bir şekilde sahiplerine teslim edilirken hayvan sahipleri projelerinin hayata geçmesinden ötürü son derece memnun olduklarını ifade ettiler.

Köy nüfuslarının 10-15 yıl öncesine kadar genç ve dinamik bir yapıya sahip olduğunu belirten Derebaşı Köyü Muhtarı İsmail Akbulut, geçen zaman içerisinde göçle birlikte bu yapının bozulduğunu söyledi. Yapılan bu koyunculuk projesiyle gerek il dışından gerekse Oltu merkezde yaşayan köylülerini yeniden köye döndürmeyi amaçladıklarını dile getiren Muhtar Akbulut, "Genç nüfus olmadan hiçbir şey olmuyor. Teşvik kapsamında hayata geçirilen bu proje sayesinde bir nebze olsun köyümüze yönelik bir dönüş hareketi

yaşanacağını ümit ediyor, bu projenin her aşamasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

İl Çevre Orman Müdürlüğü ORKÖY Şube Müdürü Zakir Sarsan, Derebaşı, Ayvalı ve Çanakpınar köylerini kapsayan ve ORKÖY kredisi ile hazırlanmış olan Süt Koyunculuğu Projesi'nin hayata geçirildiğini kaydetti.

Gerçekleştirilen proje ile köylünün desteklendiğini aktaran Şube Müdürü Zakir Sarsan, proje uygulama süresinin 7 yılı kapsadığını söyledi. İlk 2 yılı ödemesiz 5 yıl ödemeli olarak hayata geçirilen Süt Koyunculuğu Projesi'ne yüzde 2 faiz uygulanacağını belirten Sarsan, "Alındıktan 2 yıl sonra ödenmeye başlanılacak olan kredinin ilk yılında toplam tutarın yüzde 10'u, ikinci yıl 25'i, üçüncü yıl yüzde 35'i, dördüncü yıl yüzde 45'i şeklinde uygulanacaktır. Ümit ediyorum proje amacına ulaşır ve orman köylümüzü

bu tip projelerle destekleyerek hem ormana olan baskılarını azaltacağız hem de orman köylümüzün ekonomik gücünü yükseltmektir. Projeden faydalananlara ciddi bir katkı sağlaması temennisiyle herkese hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 10:51:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 12:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?