8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

SMMMO'da Akal güven tazeledi

SMMMO'DA AKAL GÜVEN TAZELEDİ

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 20. Olağan Genel Kurul toplantısında mevcut başkan M. Zeki Akal güven tazeledi.

Erzurum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın 2 günlük Genel Kurul toplantısı, dün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) toplantı salonunda başladı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Rasim Fırat, Gelirler İdaresi Grup Müdürü Ziya Çizioğlu ve 161 çalışan üyenin katıldığı Genel Kurul toplantısının ilk gününde, adayların konuşmalarına ve projelerine yer verildi. SMMM Odası Başkanı M. Zeki Akal, "Bu toplantının önemi 20 yılı geride bırakmış olmamızdır. 20 yılda büyük başarı öyküleri yazdık.

161 aktif çalışan üyemiz var" dedi.

Başkan Akal, görevde bulundukları süre zarfında yürüttükleri çalışmalar ve hayata geçirdikleri projelere de değindi. Üyelere yönelik olarak verilen hizmetlerin dışında, mesleğe nitelikli elemanlar kazandırılması amacıyla açtıkları kurslar hakkında da bilgiler veren Akal, Erzurum SMMMO'ya kazandırılan hizmet binasının ise, geçmişte yürütülen çalışmaların taçlandırılması anlamına geldiğini bildirdi.

Başkan adayı Erol Aksakallı da, "1990 yılında kurularak üstatlarımızın değerli emekleri sonucu yönetim ve diğer kurallar oluşturulmuş, çeşitli zorluklara göğüs gerilerek bugünlere getirilmiştir. Burada çözümü gereken, çözeceğimize de yürekten inandığımız birkaç noktayı dile getirmek istiyorum. Korsan muhasebeciliğin önüne geçmek için yasal zeminler araştırılmak üzere her türlü tedbir alınacak ve cezai müeyyideyi gerektiren hallerde yaptırımlar uygulanacaktır" dedi.

Erzurum SMMMO Başkanlığı için aday olan Orhan Akgüloğlu ise, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi düşündüğü projelerden bahsetti.

Bugün Erzurum SMMMO hizmet binasında devam eden toplantıda yapılan seçimde yaklaşık 200 üye oy kullanırken, seçimlerin galibi mevcut Başkan M. Zeki Akal oldu. Akal, üyelerden 126 oy olarak, Yönetim Kurulu'na 4 isim kazandırırken, diğer adaylar Orhan Akgüloğlu 50, Erol Aksakallı da, 23 oy alabildi.

20. Olağan Genel Kurul toplantısı, SMMMO'ya yeniden başkan seçilen Akal'ın yaptığı teşekkür konuşmasının ardından sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 19:53:05
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 11:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?