7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ulusal İletişim Kongresi sona erdi

ULUSAL İLETİŞİM KONGRESİ SONA ERDİ

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Ulusal İletişim Kongresi sona erdi. “ Gülmenin Arkeolojisi ve Mizah olgusu” konulu Kongrede 150’ye yakın katılımcı 115 bildiri sunumu yaptılar.

Kongre iki gün boyunca üç ayrı salonda yapılan oturumların ardından Üniversite Konukevinde verilen gala yemeği ile sona erdi. Galada konuşma yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Barlı, Gülme ve Mizah olgusu anlamında Türkiye’de uzun zamandan sonra yapılan ilk kongre olmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Prof. Dr. Önder Barlı, “literatürde öneli bir boşluğu doldurmaya çalıştık. Türkiye’de mizah olguna destek olmayı ve bu konunun daha fazla önemsenmesini amaçladık. Bu kongreden sonra ortaya çıkacak olan meyveye hepimizin özelliklede dışarıdan gelen katılımcılarımızın katkısı oldu.” dedi.

Gala yemeğine katılan ulusal anlamada kongre yapmanın zor olduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz konuşmasına şöyle devam etti:

“Gülmeye ihtiyacımız olan bu dönemde böyle bir kongrenin yapılması ve konuya hakim duayenlerin sunduğu bildiriler hem bilim dünyamıza hem de hayatımıza büyük katkıları oldu. Kongre hem günümüz Türk mizahını hem de Osmanlı mizahını buluşturdu. Bugüne kadar çok da duyulmayan konuşulmayan bu konuların değerli konularımız tarafından konuşulması ve bilgi birikimlerini öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz ile paylaşmaları bizim için büyük sevinç kaynağıdır.”

Kongreye katılan konuklar ulusal bir kongrede konunun mizah olmasının takdire şayan olduğunu dile getirdiler. Ancak Konuklar, böyle bir konuda yapılan ulusal bir kongreye öğrenci ilgisinin az olmasının üzücü olduğunu vurguladılar. Kongreye Gazi Üniversitesinden katılan İletişim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Vacit Ertay Yılmaz, mizahın hayatımızın her anında olduğunu ve yerleşik düzeni yeniden inşa ettiğini bu nedenle bu konulu bir kongrenin yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, karikatür ve mizahın her dönem sansüre maruz kaldığını ama buna rağmen yinede var olmayı başardığını belirti. Kongrede bildiri sunumu yapan Konya Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Selçuk ise, bu kongrenin mizah tarihinde bir ilk olduğunu ve gerek iletişim, gerek basın açısından önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti

Daha sonra kongrede bildiri sunumu haricinde birde ünlü Karikatüristlerden Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Yurdagün Göker’in karikatürleri sergilendi.

ULUSAL İLETİŞİM KONGRESİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2010 Cumartesi 11:53:05
Güncelleme :15 Mayıs 2010 Cumartesi 16:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?