7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Ünlü ressamlar Erzurum’da buluştu

DÜNYA’NIN ÜNLÜ RESSAMLARI ERZURUM’DA BULUŞTU

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen "Erzurum 1. Uluslararası Resim Sempozyumu"nda dünyaca ünlü ressamlar bir araya geldi.

Resim sanatında yaygın bir yer edinmiş olan 10 yabancı, 11 yerli toplam 21 sanatçı, 20 Mayıs'a kadar Atatürk Üniversitesi Sanat Galerisi'nde "Erzurum 1. Uluslararası Resim Sempozyumu" kapsamında serbest resim çalışması yapıyor. Sanatçıların bu yapıtları 28 Mayıs'ta açılacak olan bir sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Ayrıca 21 Mayıs'ta konuk sanatçıların katılımı ile oditoryumda "Kültürler Buluşması" konulu panel düzenlenecek. Sempozyumun küratörlüğünü Bünyamin Özgültekin ve Mehmet Kavukçu yapıyor. Tortum Şelalesi, Haho ve Öşvank Kiliseleri, Ani Harabeleri, Bayburt Baksı Müzesi'ne yapılacak geziler ile Erzurum şehir içi turlarında yörenin tarihi, turistik ve kültürel potansiyeli konuk sanatçılara tanıtılacak.

Erzurum 1. Uluslararası Resim Sempozyumu'na şu sanatçılar katılıyor:

"Lionel Perrote (Fransa), Krasimira Kırılova (Bulgaristan), Eizo Sakata (Japonya), Anatoly Kravchenko (Ukrayna), Anatoly Gorbenko (Ukrayna), Vladimir Palamarciuc (Moldova), Viktoria Amelyanovich (Belarus), Fikret Haşimov (Azerbaycan), Dimitri Ayoğlu (Gagauzya), Adem Genç, Bünyamin Özgültekin, Devrim Erbil, Yusuf Taktak, Onay Akbaş, Devabil Kara, Hüsamettin Koçan, Mehmet Kavukçu, Zafer Gençaydın, Halil Akdeniz ve Tülin Onat."

DÜNYA’NIN ÜNLÜ RESSAMLARI ERZURUM’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 11:28:04
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 11:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?