8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Uzanacak bir yardım eli bekliyor

YAĞMUR’DAN EVİ ÇÖKEN KADIN YARDIM BEKLİYOR

Erzurum’da yağmur yağışı nedeniyle gece kondu evinin büyük bir bölümü çöken kadın, yetkililerden yardım bekliyor.

Yoncalık mahallesi 1. Zorlu sokak’ta yağmurlardan dolayı evi çöken yaşlı kadın, oturulamaz raporu verilen evinde çaresiz bir bekleyiş içerisinde. Aşırı yağışların yaşandığı mayıs ayında Adıgüzel ailesi kelimenin tam anlamı ile bir kabus yaşıyor.

Gece yarısı yatak odasının çökmesi ile ne yapacağını şaşıran 71 yaşındaki Hediha nine, tam bir şok yaşadı. Evinin çökmesi ile büyük tehlike atlatan ve ambulans ile hastaneye kaldırılan yaşlı kadın taburcu olduktan sonra soluğu evini yaptırmak için yetkililerin makamında aldı.

Ancak gerek belediyeden ve gerekse kaymakamlıktan bir sonuç çıkaramayan Hediha Adıgüzel, son olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan yardım istedi. Ölen kocasından kalan 400 TL maaşla evini geçindirmeye çalışan yaşlı kadın, büyük tehlike arz eden evinin bir an önce yapılmasını istiyor. 12 Mayıs gecesi saat 24. 00 sıralarında yağmurlardan dolayı evinin çöktüğünü belirten Hediha Adıgüzel, “Gece tam yatmak üzereydim. Ancak yağışlardan dolayı evimin yatak odası çöktü. Tam bir kabus yaşadım” dedi.

Bu arada yaşlı kadının oğlu Fuat Adıgüzel ise maddi durumlarının iyi olmadığını ve sadece ölen babalarından kalan maaşla geçindiklerini ifade ederek, başta valilik olmak üzere belediye başkanlarından kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

YAĞMUR’DAN EVİ ÇÖKEN KADIN YARDIM BEKLİYOR
YAĞMUR’DAN EVİ ÇÖKEN KADIN YARDIM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:06:05
Güncelleme :19 Mayıs 2010 Çarşamba 15:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?