7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Yağmur ve dolu çiftçileri vurdu

YAĞMUR VE DOLU ÇİFTÇİLERİ VURDU

Doğu Anadolu Bölgesi’nde son günlerde etkili olan yağmur ve dolu çiftçilere zor durumda bıraktı. Doğu Anadolu Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı, yağışların Haziran ayında da devam etmesi halinde çiftçilerin tohum dahi ekemeyeceklerini söyledi.

Doğu Anadolu Besiciler Birliği Başkanı Nazmi Ilıcalı,”Bu yıl tohum ekim döneminde yağmurların aralıksız yağması biz çiftçileri olumsuz etkiledi. Tohumlarımızı zamanında ekemedik. Yağışlar Haziran ayında da devam ederse çiftçilerimizde tohum ekememe korkusu var. Tohumlarımızı ekmiş olsaydık yağmurun yağmasını bizde istiyoruz” diye konuştu.

Bölgenin en büyük sorununun hayvancılıkta yaşandığını dile getiren Ilıcalı, “Hayvan pazarı sahipsiz ve dağınık. Bu dağınıklığın altında çitçilerimiz tedirgin. Hayvanını nereye satacağını bilmiyor. Bugüne kadar biz hayvanlarımızı Et ve Balık Kurumu’na satıyorduk. İthal etin gündeme gelmesiyle ve yetkinin bu kuruma verilmesiyle, Et ve Balık Kurumu ihaleler netleşinceye kadar et alımını durdurdu. Çiftçinin büyük bir çoğunluğu Ziraat bankasından kredi kullanmış. Elinde yetiştirdiği hayvanlar var. Şu anda hayvanlarını nereye satacağını bilmiyor. Türkiye’de çiftçiyi en çok vuran olay bu oldu. Gelen ithal et yerli üreticiyi vuracaktır. İthal edilecek etin kalitesine ve fiyatına dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:10:04
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:01:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?