7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

“Yeddi Köseler” kahkahaya boğdu

“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU

Genç oyun yazarı ve gazeteci Cengiz Durular tarafından tiyatroya uyarlanan Erzurum Hikayeleri tiyatro severleri kahkahaya boğuyor. İki haftadır Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen “Yeddi Köseler” adlı oyun, izleyicilerden tam not alırken, önümüzdeki günlerde Türkiye turnesine çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde galası gerçekleştirilen “Yeddi Köseler” adlı tiyatro oyunu Anadolu turnesine çıkacak. Gazeteci Cengiz Durular tarafından tiyatroya uyarlanan Erzurum hikayesi, sahnelendiği günden itibaren yoğun ilgi görüyor.

Evlenme arefesinde olan bir genç ile yedi köse arasında geçen komik olayların konu edindiği hikayenin tiyatroya kazandırılmasını büyük bir memnuniyetle karşılayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, prömiyer gecesi yaptığı açıklamada şehrin sanat yaşamına katkı sağlayan tiyatro gönüllülerine desteklerinin devam edeceğini belirtti.

DEVLET TİYATROLARI DESTEK OLMALI

Erzurum’da sanat icra etmenin zorluklarına değinen Yönetmen Akın Öksüz, şehirde hakim olan ekonomik durgunluğun sosyal yaşama da sirayet ettiğine temas ederek, tiyatroya gösterilen ilginin giderek azaldığını söyledi. Devlet Tiyatroları’nın kostüm ve dekor noktasında amatör gruplara destek vermesi gerektiğine vurgu yapan Öksüz, Erzurum’daki DT (Devlet Tiyatroları) yetkililerini bu konuda duyarlı olmaya çağırdı. 100 yıllık bir hikayeyi canlandırmanın mutluluğunu yaşayan Yönetmen, uyarlamayı gerçekleştiren Cengiz Durular’a ve desteklerinden ötürü İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Öztürk, Halk Eğitim Merkezi yöneticileri ve sponsor kuruluşlara şükranlarını sundu.

TÜRKİYE TURNESİNE ÇIKACAK

Erzurum Kültür Merkezi Oyuncuları Akın Öksüz, Oktay Parlar, Gamze Meşe, Nagihan Gedikli, Fatih Eroğlu, Cihan Dolapcı, Caner Şimşek, Nafız Yazıcı ve Yaşar Aras tarafından hazırlanan Yeddi Köseler iki perdeden oluşuyor. Sanat yönetmenliğini Zekiye Çomaklı’nın üstlendiği oyunun dekor ve kostüm tasarımı Serkan Samancı’ya ait. Sahne amirliğinde Oktay Parlar’ın görev aldığını oyunun turneye çıkacağını belirten EKM (Erzurum Kültür Merkezi) Koordinatörü Haluk Dadaş, komedi oyununun İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Erzurumluların yoğun olarak yaşadığı metropol kentlerde tiyatro severlerle buluşacağını kaydetti.

“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
“YEDDİ KÖSELER” KAHKAHAYA BOĞDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 11:53:02
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 14:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?