19
Mayıs
2024
Pazar
AŞKALE - ERZURUM

Aşkale çimento ihracat atağına geçti

 Aşkale Çimento Fabrikası T.A.Ş, İran ile yapılan 7.5 milyon dolarlık antlaşma gereği, bir yıl içinde bu ülkeye yapacağı çimento ihracatını 150 bin tona çıkaracak.
Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Genel Müdürü Nihat Kılıç, yurt içinde belirli bir pazar payını yakaladıktan sonra ihracata yöneldiklerini belirterek "Gerekli anlaşma ve protokoller imzalandıktan sonra, ilk etapta İran'a 5 bin tonluk çimento sevkiyatını gerçekleştirdik. Bir yıl içinde bu miktar 150 bin tona çıkacak. Erzurum'da 2003 yılında yapılan toplam ihracat yaklaşık 8 milyon dolar olarak gerçekleşmiş. Bu rakam dikkate alındığında, Aşkale Çimento'nun İran'a ihraç edeceği çimentonun önemi ortaya çıkıyor. İran'a yapacağımız ihracatın bölge ve ülke ekonomisine katkısı 7,5 milyon dolar olacak" diye konuştu.
İran ile yapılan 7,5 milyon dolarlık antlaşmanın, Aşkale Çimento için bir ilk anlamına geldiğini ifade eden Nihat Kılıç, "Kapasite artırımı ve iyileştirmelerden sonra ihracata başlayan Aşkale Çimento, böylelikle özelleştirme sonrası bir ilki yaşamış oluyor. Aşkale Çimento'nun ihracatta kısa sürede böylesine bir bağlantı yapmasında, kaliteli çimento üretmesinin ciddi etkisi bulunuyor" dedi.
Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik de ortaklarının ve bölge insanının kendilerine verdiği desteği hiçbir zaman boşa çıkarmadıklarını belirterek, "Krizler, kaoslar ve darboğazlar içinde ayakta kalmasını başaran Aşkale Çimento, aynı zamanda bu bölgedeki insanlara umut aşılıyor. İran'a başlayan çimento ihracatımız, hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı manasına geliyor" şeklinde konuştu.
ERZURUM - İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2004 Pazartesi 14:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?