25
Mayıs
2024
Cumartesi
AŞKALE - ERZURUM

Aşkale Çimento yükselişini sürdürüyor

Aşkale Çimento, Türkiye'de 500 büyük şirket arasında 241. sırada yeraldı. Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, şirketin yakaladığı başarının insan varlığı, azmi ve iradesi ile tarif edilmesinin doğru olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2004 yılında 478, 2005 yılında 340, 2006 yılında 309 ve 2007 yılında 296'ıncı sırada yer alan Aşkale Çimento 2008 yılı rakamlarına göre 241. sıraya yükseldi. Son 5 yılda 237 basamak yükselen Aşkale Çimento, bu sürede her yıl biraz daha büyüdü. Aşkale Çimento, Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da hizmete soktuğu yatırımların ardından Van Çimento'yu da satın alarak bölgenin en büyük yatırımcısı oldu.


BAŞARMAK ZORUNDAYIZ

Aşkale Çimento'nun zorluklar ve çetin mücadelelerden sonra bu noktaya geldiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bu elbette tarifsiz bir duygu. Bir yandan rekabet ve piyasanın acımasız şartlarına karşı ayakta durmak, öte yandan bin ortaklı yapıyı muhafaza etmek zor iş. Ama biz bunu elbirliği ile başardık. Yıllardan beridir hem yatırım yapıyor hem de ortaklarımıza kar dağıtıyoruz. Bizim başarımızın özünde güven ve samimiyet var. Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerimiz üretime başladı. Kısa

süre içinde Van Çimento'da faaliyetimiz başlayacak. Bizim başarmaktan başka çaremiz yok. Bize güvenen insanlarının güvenini boşa çıkaramayız. Bizler bu bölgenin insanının azmettiği takdirde neler yapabileceğini gösterdik. Kolektif ruhu hakim kılınca ve sabredince her şey oluyor" dedi.


KRİZ YÖNETİMİ ÖNEMLİ

Aşkale Çimento'nun özellikle kriz yönetimiyle ilgili olarak yıllardan beridir profesyonel anlamda çalışmalar yaptığını söyleyen Başkan Yücelik, "Adım adım hedeflediğimiz rakamlara doğru gidiyoruz. Kapasite artırımı ile birlikte ihracata yöneldik. Elbette küresel kriz ve sektördeki değişim-gelişim süreci önemli. Bunları dikkatle takip ediyoruz. Ama her şeye rağmen ihracat rakamlarını büyütmek zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Şu anda İran, Irak, Rusya, Azerbaycan ve Gürcistan'a çimento satıyoruz" diye konuştu.

Ürettikçe ve büyüdükçe devlete olan katkılarının artacağını söyleyen Başkan Yücelik, açıklamasında şunları ifade etti: "Aşkale Çimento'nun bugün kamuya tek kuruş borcu yoktur. Hatta alacağı vardır. Bizim en önemli önceliklerimiz; yatırım, istihdam ve bize destek olan insanlara ahde vefadır. Biz sahip olduğumuz sorumlulukların bilincindeyiz. Attığımız her adımda bizlere yürekten destek olanları utandırmamaya çalışıyoruz."

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 13:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?