18
Mayıs
2024
Cumartesi
AŞKALE - ERZURUM

Aşkaleli depremzedelere 10'ar milyar yardım

Erzurum'da önceki akşam meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında ağır hasar gören Aşkale İlçesi'ne bağlı Küçükgeçit Köyü'nde bugün depremzedelere toplam 10 milyar lira yardım yapıldı.
Kızılay tarafından gönderilen 543 çadırın kurulduğu köyde, TEDAŞ görevlileri tarafından elektrik hatlarının onarılmasına başlandı, köyde bugün depremzedelere toplam 10 milyar lira yardım yapıldı. Aşkale Kaymakamı Mustafa Özsoy, depremde can kaybı olan 9 aileye 1'er milyar lira, diğer 86 aileye ise 250'şer milyon lira para dağıtımının devam ettiğini söyledi.
Küçükgeçit Köyü'nde enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürerken, vatandaşlar da enkaz altında kalan eşyalarını çıkarmaya başladı. Jandarma ekiplerinin güvenliği sağladığı Küçükgeçit Köyü'nde, yarın yapılacak yerel seçimler için de 22 adet seçim çadırı kurulmaya başlandı.
Köy Muhtarı Mustafa Ateş, köy halkının yarınki seçimlere girmeyi istemediğini belirterek, "Madem çadırlar kuruldu, oylarımızın iptal edilmemesi için kullanmaktan yanayım" dedi.
Aşkale Kaymakamı Mustafa Özsoy ise seçim için 22 çadırın bu akşama kadar kurulacağını, güvenlik açısından seçim çadırlarının 100 metre uzakta kurulmasının uygun olacağını söyledi.
Öte yandan, Küçükgeçit Köyü'nde 3 gündür enkaz altında kalan küçük bir dana da sağ olarak kurtarıldı. Sivil Savunma ekipleri tarafından suyla yıkanan dananın kendine gelmesi sağlandı.
ERZURUM - İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2004 Cumartesi 19:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?