22
Mayıs
2024
Çarşamba
AŞKALE - ERZURUM

Bu sınıf çok zeki

Aşkale ilçesindeki Gültekin Zegerek Anaokulu'nda minikler okudukları şiirle dinleyenleri kendilerine hayran bırakıyor.

22 kişilik minik kalpler sınıfı aldıkları eğitimle Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini hep beraber bütün kıtalarını ezbere okuyorlar. Ayakta okudukları şiire zaman zaman el ve yüz hareketleriyle de anlam katan minikler, Türk Bayrağı'nı da ellerinden düşürmediler.

2 hafta gibi kısa bir sürede Bayrak şiirini ezberleyen miniklerin çoşkusu izleyenleri de kendilerine hayran bırakıyor. Hiçbir kıtayı şaşırmadan ve atlamadan tane tane okuyan Gültekin Zegerek Anaokulu öğrencilerinin gözlerindeki ışıltı görülmeye değerdi.

Sınıf öğrencilerinin başarıları bununla da sınırlı değil. Edanur Kılıç ve Çağrı Dervişoğlu İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını hiç takılmadan ezbere okuyorlar. Eda ve Çağrı, İstiklal Marşı'nı okurken, diğer arkadaşları da sınıfta ayakta bekledi.
Gültekin Zegerek Anaokulu Müdürü Kahraman Karalı, okul ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Anaokulunda öğrencilere en iyi şekilde eğitim verildiğini belirten Karalı şunları söyledi: "Geçen yıl eğitime başlayan okulumuzda şu an kayıtlı 77 öğrencimiz var. Ancak sürekli eğitim alan 65 öğrencimiz var. Sınıflarımız çocuklarımızın eğitimine yönelik tam teşekküllüdür.TV, DVD, köşe oyuncakları gibi öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak eğitici ders programları bulunmaktadır. Şu an 4 sınıfımız var.

Ancak böyle bir okula katılımın az olması bizi üzmektedir. Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın ilerleyen yaşlarındaki eğitimlerinde birçok katkısı olacaktır. Öncelikle bunun bilinmesini istiyoruz. Okulumuz özel bir kreş değildir, 3-6 yaş arası tüm çocuklarımıza eğitim vermek için açılmıştır. Bizler velilerimizi okulumuza bekliyoruz. Kafalarına takılan, öğrenmek istedikleri konularda yardımcı olacağımızı belirtmek isterim".

Aşkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman da, sınıfın çok kabiliyetli çocuklardan oluştuğunu ifade ederek, gereken yardım ve destekte bulunduklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 14:45:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?