22
Mayıs
2024
Çarşamba
AŞKALE - ERZURUM

Köylüler Bakan Akdağ'dan yardım istedi

Erzurum'un Aşkale ilçesinde 2004 yılında meydana gelen deprem sonrasında köyleri ikiye ayrılan Dereköy'ü sakinleri, tek yerleşim yeri için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan yardım istedi.


Aşkale ilçesine bağlı Dereköy sakinleri, bugün Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) toplantı düzenleyeceğini öğrendikleri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın önünü keserek köylerinin birleşmesi için yardım istedi.

Sorunlarını iletmek istediklerini ifade eden köylüler ile toplantı odasında bir süre görüşen Bakan Akdağ, Dereköy'ün durumuyla ilgileneceği belirtti.


Köy Muhtarı Sait Murat Tanyeli, "Depremden sonra bir köy yerleşim olarak 2 farklı yere yerleştirildi. Bu durumdan oldukça muzdaripiz. Ahırlarımız bir yerde evlerimiz bir yerde. Okul ayrı yerde biz ayrı ayrı yerlerdeyiz. Bizim isteğimiz Dereköy yeniden bir yerde toplu halde olsun" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2007 Cumartesi 02:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ömeryurt IP: 81.214.159.xxx Tarih : 22.09.2007 12:53:31

güzelde buevler yapılırken neredeydiniz benim çarpıkfikirli dostlarım. ozaman birevimiz olsuntelaşıyla gözünüz hiçbirşeyi görmedi aybacayı geçtikten sonra aklınız başınıza geldi