19
Mayıs
2024
Pazar
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Başbakan Erdoğan, anahtar dağıttı

Erzurum’da incelemelerini sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ilıca İlçesi’ne bağlı Tebrizcik Köyü’nde 25 ve 28 Mart tarihlerinde meydana gelen depremlerde evleri hasar gören vatandaşlar için yaptırılan konutların teslim törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, geçmişteki siyasiler gibi geçici konutlara başvurmadıklarını belirterek, "Derdiniz derdimizdir, diyerek yola çıktık. Prefabrik ev mi iyi, yoksa kalıcı konut mu? Bu zihniyet farkıdır, zihniyet değişimidir" dedi.

Tebrizcik Köyü’ndeki afet konutlarının anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çiçeklerle karşılandı. Kendisine çiçek veren çocukları tek tek öpen Başbakan Erdoğan, törendeki konuşmasında, "Derdiniz derdimizdir, diyerek yola çıktık. Biz geçmişteki siyasiler gibi geçici konutlara başvurmadık. Bugün Bolu, Adapazarı’nda geçici konutlarla ilgili sorunları çözmeye çalışıyoruz. Biz Erzurum’da 5.5 ayda bu konutları bitirdik. Prefabrik ev mi iyi, yoksa kalıcı konut mu? Bu zihniyet farkıdır, zihniyet değişimidir. Damdan düşenler bu işi anlar, fildişi kulelerde yaşayanlar değil. 1.2 milyon ton kömür dağıttık, fakir-fukaraya. Biz 100 bin konut dedik, şehirlerdeki yapılanmalar depreme duyarlı değil. Zemin etüdleri yapılmadan konutlar yapılıyor. Bu konutlarda insanlar yaşıyor. Sistemin su kaçağından istifade edenler var. Yüzde 40-50 kırımlarla iş alanlar var. 20 yıl önce temeli atılmış ve bugün teslim edilmemiş tesisler varsa sorun budur. Biz yaparız. Yeter ki önümüzdeki engelleri aşalım" diye konuştu.

Törende konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen de, iktidara gelmelerinden bu yana Bingöl ve Erzurum’da 10 bin konut yaptıklarını ve bu konutlara 400 trilyon lira harcandığını söyledi. Bakan Ergezen, bir ilde yaptıkları çalışmada binaların yüzde 70’inin sağlıksız olduğunun belirlendiğini ve 6 şiddetinde bir depremde bu konutların yerle bir olacağını belirtti. Bakan Ergezen, "Doğu ve güneydoğu Anadolu’nun tamamı ve orta Anadolu’nun büyük bir bölümünde binalar çok sağlıksız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Erzurum’da yapılan bin 850 konuttan temsili olarak 3 muhtar ve 3 vatandaşın ev anahtarlarını sahiplerine teslim etti.

Öte yandan, havanın soğuk olması sebebiyle Başbakan Erdoğan’ı bekleyen çocuklar ve folklor ekibi zor anlar yaşadı. Bu arada sara hastası bir vatandaş bayıldı.

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen , Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Erzurum milletvekilleri, çevre il valileri, belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

ERZURUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 14:15:44
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 11:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?