18
Mayıs
2024
Cumartesi
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Belediyeden 23 Nisan hediyesi

AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ…

Aziziye Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilçedeki çocuklara çifte hediye sunuyor. Mahalle statüsüne dönüştürülerek ilçeye bağlanan 20 köye çocuk oyun parkı kuran belediye, 19 Nisan Pazartesi günü başlayacak ve üç gün sürecek tiyatro şenliği ile de çocukları doyumsuz bir hafta yaşatacak. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında Erzurum Dans Spor Kulübü Tiyatro Topluluğu tarafından Demet Çizmeli’nin yazdığı ve Mehmet Yıldız’ın yönettiği ‘Mavi Kahkaha Çiçeği’ adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Salonu’nda üç gün boyunca sahnelenecek oyunu izlemek için, ilçe sınırları içerisindeki ilk ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören çocuklar belediye otobüsleriyle taşınacak.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleceğimizin teminatı olan çocuklara, anlamlı bir hediye sunmanın gayretindeyiz.” dedi.

AZİZİYE’DE HİZMET ENGEL TANIMIYOR

Belediyenin imkanlarını zorlayarak mahalle statüsündeki köylerin okul bahçelerine çocuk oyun parkı kurulduğunu dile getiren Başkan Cengiz, imkanları oldukça sınırlı olan belediyenin Erzurum’da imal edilen parkları oldukça düşük bir maliyetle çocuklara hediye ettiğini ifade ederek, “Belediye olarak en önemli görevimiz toplumun her kesimini kucaklamak, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, çocuğuyla, büyüğüyle ve engellisiyle tüm yaşayanlara belediyemizin imkan ve olanaklarını eşit şekilde istifadelerine sunmaktır. Geride bıraktığımız bir yılda bunu gerçekleştirmenin mücadelesini verdik. Her yaştan bireye ve her sınıftan insana hizmet için bu makamlara talip olan bizler, geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın gülen yüzleri olan çocuklarımıza hak ettikleri hizmetleri sunmak mecburiyetindeyiz. Özellikle mahalle statüsüne dönüştürülen köylerde çocuklarımızı toz-topraktan kurtarmak için, daha sağlıklı ve temiz koşullarda oyun oynamalarını sağlamak zorundaydık. İnşallah bu bir başlangıç olacak ve köylerimiz de hak ettikleri hizmetlerle tanışacaktır.” ifadelerini kullandı.

İLÇENİN GELECEĞİNDE ÇOCUKLAR DA SÖZ SAHİBİ OLACAK

İlçenin geleceğine yön vermek, yarınlarına daha umutla bakan bir toplum oluşturmak amacıyla çocukları ve gençleri çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Cengiz, “Çocuklarımıza yönelik daha önce ‘Hayallerinizdeki Aziziye’yi Bizimle Paylaşın’ adlı mektup kampanyası başlatmıştık ve bu kampanyamız devam ediyor. İlçemizin geleceğine bu çocuklarımızdan gelen makul ve mantıklı talepler de yön veriyor. Şimdi “Kent Yaşamı Bilincini Geliştirme” projemizi hayata geçiriyoruz. Çocuklarımız, bizlerin geleceği ve aydınlık yarınlarımızın teminatıdır. Onlara hak ettikleri önemi vermek, ilçenin geleceğine yön verecek çalışmalar da onları da söz sahibi yapmak, sağlıklı toplumların olmazsa olmazlarındandır. Belediye olarak bu noktada üzerimize düşeni yapıyor, ilçemizin geleceğini çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte şekillendiriyoruz.” diye konuştu.

Üç gün boyunca düzenlenecek tiyatro şenliği ile de ilçedeki çocukların doyumsuz bir hafta geçireceklerine inandığını ifade eden Başkan Cengiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilçede coşkulu bir şekilde kutlanacağını dile getirdi.

Başkan Cengiz, çocukların ve gençlerin ilçenin geleceğinde söz sahibi olmalarını sağlamak amacıyla “Çocuk ve Gençlik Meclisi” kurulacağı müjdesini de verdi.

AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ…
AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ…
AZİZİYE BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ…
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 13:12:00
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 13:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?