25
Mayıs
2024
Cumartesi
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Belediyeden dev yatırım

AZİZİYE’DEN DEV YATIRIM…

Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını verdi. İlçede yapılacak 500 kişilik kapalı spor salonunun temeli atılırken, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, söz konusu yatırımın kurumsal dayanışmanın önemli bir eseri olduğunu ifade etti. Başkan Cengiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. İlçede Kaymakamlık binasının yanında temeli atılan spor salonunun 30 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmesi hedefleniyor. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’a gelen Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, spor salonu inşaatını ve Gezköy’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi, Başkan Cengiz’i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

KAPALI SPOR SALONUNUN TEMELİ ATILDI

Aziziye’nin çehresinin değiştirecek yatırımların birer birer gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Cengiz, seçimlerin ardından farklı sıkıntıları olan, birbirinden kopuk iki belediye devraldığını, bu bir yılı kurumsal vizyona yeni bir imaj kazandırma ve yatırımları programlama anlamında oldukça verimli geçirdiklerini belirtti. 500 kişilik kapalı spor salonunun yatırımlar için başlangıç olduğunu dile getiren Başkan Cengiz, yine bu çalışma sezonunda 65 aile kabinli termal köy projesinin de hayata geçirileceğine vurgu yaparak, “İnşallah ilçemize önemli katma değer sağlayacak aile kabinlerini de bu çalışma sezonunda bitirerek hizmete açmayı hedefliyoruz.” dedi.

30 AĞUSTOS 2011’DE HİZMETTE

Kapalı spor salonunun ilçenin önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Başkan Fatih Cengiz, “Temeli geçtiğimiz günlerde atılan ve maliyeti 1 Milyon 688 Bin TL’yi bulacak kapalı spor salonunu, 2011 Ağustos ayında hizmete açmayı hedefliyoruz. İlçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal ve sportif anlamda gelişimlerine katkı sağlayacak yer sıkıntısı çekiliyordu. Belediye olarak bu anlamda kendimizi sorumlu hissederek, gençlerimizin sportif gelişimlerine destek sunacak bir projeyi hayata geçirdik. İnşallah bu proje ilçemiz için bir başlangıç olacak ve Aziziye yapılan yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir.” şeklinde konuştu.

BİR YILDA ÖNEMLİ HİZMETLER GERÇEKLEŞTİ

2009 yılının Aziziye için yatırımların programlandığı ve proje hazırlama yılı olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, “Buna rağmen, kurumsal vizyonumuzu oluştururken geride bıraktığımız bir yılda da önemli hizmetler gerçekleştirdik. Gezköy’ün kentsel dönüşümü, Ilıca’da Eski Mahalle’nin ikinci etabının kentsel dönüşümünün sağlanması ve ilçenin hizmet ufkunu daraltan 1 Milyon 200 bin lirayı aşan kaplıca tazminatını 750 bin liraya çözmüş olmamız bunların somut birer göstergesidir. Tüm bu çalışmaları görev süremizin henüz birinci yılında gerçekleştirirken, geleceğe umutla bakacağımız önemli projeler hazırladık. Gezköy’ün ikinci etabını kentsel dönüşüme dahil ederek, yaklaşık 20 Milyon gibi bir rakamın burada hak sahiplerine ödenmesine vesile olacağız. Burada kurulacak modern konut ve villalarla şehrin girişine çağdaş bir mimari kazandıracağız. Ilıca’nın neredeyse tamamını yeniden inşa edecek kentsel dönüşüm hamlesini gerçekleştiriyoruz. Gezköy’de olduğu gibi, Ilıca için de Bakanlar Kurulu’ndan acele kamulaştırma kararı çıkardık. Ilıca’nın çehresini değiştirecek, Termal Turizm’in gözde merkezleri arasında yerini alacak bir proje hazırlıyoruz. Bu proje Ilıca’nın sadece Erzurum için değil, bölgenin sayfiye alanı haline gelmesini sağlayacaktır. Bu noktada özellikle hemşehrilerimizden yardım ve destek istiyoruz. Şüphesiz geride bıraktığımız bir yılda yaptığımız çalışmaların amacına ulaşmasında ve kısa vadede önemli hizmetlerin gerçekleşmesinde hemşehrilerimizin büyük desteği ve katkısı olmuştur.” ifadelerini kullandı

İLÇE ŞANTİYEYE DÖNECEK

2010 yılının altyapı anlamında da bir atılım yılı olacağına vurgu yapan Başkan Cengiz, 43 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, asfalt, karo, bordür ve kilit taşı çalışmalarına hız vereceklerini belirtti. Ilıca’da doğalgaz, su ve enerji nakil hatlarının yer altına alınması nedeniyle ilçenin adeta şantiyeye döneceğine işaret eden Başkan Cengiz, Aziziye’nin parkı, bahçesi. caddesi, sokağı ve yeşil alanıyla örnek bir ilçe, tercih edilen bir turizm beldesi konumuna geleceğini vurguladı.

AZİZİYE’DEN DEV YATIRIM…
AZİZİYE’DEN DEV YATIRIM…
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:27:04
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 15:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?