25
Mayıs
2024
Cumartesi
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Cengiz, Jeotermal Birliği’nde

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin daimi encümen üyeliğine seçildi.

Başkan Cengiz, jeotermal kaynakların belediyeler için önemli gelir kapısı olduğunu belirterek, bu kaynağın en verimli şekilde kullanılması için çalışacağını söyledi.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği olağan genel kurulu Kızılcahamam’da yapıldı. Birlik Başkanlığı’na Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin seçildiği genel kurulda, daimi encümen üyeliğine ise, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz seçildi. Başkan Fatih Cengiz, sadece Erzurum ve bölgenin değil, Türkiye’nin jeotermal enerji bakımından büyük bir potansiyel barındırdığını söyledi.

Erzurum’un batıya açılan yüzü olan Aziziye’nin jeotermal enerji potansiyeli ile şehrin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstleneceğini ifade eden Başkan Fatih Cengiz, “İlçemizin barındırdığı bu doğal zenginliği, harekete geçirerek, daha çağdaş ve daha modern bir hizmet anlayışıyla yöneterek, şehrimizin bu kalkınma potansiyelini harekete geçireceğiz. Şehrimiz açısından büyük bir değer olan jeotermal kaynakların daha rantabl ve daha verimli kullanımı noktasında yapacağımız atılımlar, ilçemiz ve bölgemiz için de umut olacaktır. Biz bu değerimizi ilçemiz vizyonuna uygun olarak yöneterek, ilçemizi ulusal ve uluslararası alanda gözde bir merkez haline getireceğiz.” dedi.

BİLGİ PAYLAŞIMI VE TECRÜBE BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye’nin, kendi öz kaynakları ile elde edebileceği ve aynı şekilde uygun kullanımı halinde çevre dostu olacak jeotermal kaynaklarının bulunduğuna dikkati çeken Başkan Fatih Cengiz, “Jeotermal kaynakların sayısı açısından ülkemiz şanslı bir ülkedir. Güzel şehrimiz Erzurum’un şirin ilçesi Aziziye de, bu kaynaklar bağlamında zengin bir yerleşim yeridir. Bu kaynakların etkin biçimde kullanılması, elbette ki karşılıklı tecrübe ve bilgi paylaşımıyla mümkün olacaktır. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ise, bu amaç doğrultusunda yasalar çerçevesinde kurulmuş bir yapılanmadır. Aziziye Belediyesi olarak, bu yapılanma içerisinde Daimi Encümen Üyeliği’nde temsil edilmek, bizim için ayrıca bir mutluluk vesilesidir. Birliğe üye jeotermal kaynaklı tüm belediyelerle ortak projeler üretip, ilçemizin hem termal, hem de sağlık turizmi merkezi olması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin 41 üye belediyesi ve 90 delegesi bulunuyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 17:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?