17
Mayıs
2024
Cuma
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Ilıca'da toplu konut hamlesi

Erzurum'un Ilıca İlçesi Belediye Başkanı İsmail Efe, ilçede Toplu Konut İdaresi'nce 240 konut yapılacağını açıkladı.
Ilıca İlçesi Yeşil Mahalle semtinde yapımına başlanacak 15 blok halindeki 240 konutun, Ekim ayı sonuna kadar bitirilmesinin planlandığını açıklayan Başkan İsmail Efe, Ilıca'da yaşanan konut sorununun, yapılacak konutlar ile önemli ölçüde aşılacağını söyledi.
17-18 Mayıs'ta müracaatların yapılacağı konutlar için 3 Haziran'da çekiliş yapılmasının planlandığını kaydeden İsmail Efe, Ilıca'nın modern bir yapılaşmaya kavuşacağını ifade etti.
Öte yandan sel ve depremin etkili olduğu İstasyon Mahallesi, 200 Evler ve Ferah mahalllelerinde, kamulaştırma çalışması yapılarak, buradaki ev sahipleri için 500 afet konutu inşa edilmesinin planlandığını ifade eden Ilıca Belediye Başkanı İsmail Efe, "Pulur Çayı kenarında yapacağımız kamulaştırma ile bu bölgede yaşadığımız sel kabusunun önüne geçeceğiz. Dere kenarında yapılan evler, her yıl sele maruz kalarak, milyarlarca lira hasara yol açıyor. DSİ yetkilileri de acilen bu bölgenin boşaltılmasını istiyorlar. Hedefimiz, hem burada oturan vatandaşlarımızı modern konutlara taşımak, hem de seldeki zararlarımızı ortadan kaldırmak" diye konuştu.
ERZURUM - İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2004 Pazar 18:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?