23
Mayıs
2024
Perşembe
ILICA - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Kutlamaya kar engeli

Ilıca'nnı düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü, bugün düzenlenen törenle kutlandı. Ilıca’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıl dönümü, cuma günü Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Sabah erken saatlerde tören alanını dolduran öğrenciler, eksi 15 derece soğukta gerçekleştirilen törende zor anlar yaşadı. Tören sırasında bazı öğrenciler ısınmak için yerinde zıplarken, bazıları ellerini nefesleriyle ısıtmaya çalıştı, ayakları ıslanan bazı kız öğrenciler ise ayakkabılarını değiştirdi.

Kar ve soğuk nedeniyle çok üşüdüklerini belirten öğrenciler, "Saatlerdir burada bekliyoruz. Çok üşüdük, hatta donduk, ayaklarımız buz kesti" dedi.

Ilıca’nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırılması, folklor ile Mehter ekiplerinin gösterisi sonrasında, kar yağışının artması üzerine tören yarıda kesildi.

Bunun üzerine öğrenciler, gruplar halinde tören alanını terk etti. Kurtuluş törenlerinin güzel olduğunu, ancak kar ve soğuk havanın töreni etkilediğini belirten Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, "Soğuk nedeniyle töreni fazla uzatmayarak yarıda kestik" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 15:58:36
Güncelleme :20 Haziran 2005 Pazartesi 11:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?