18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSPİR - ERZURUM

Kanocular soyunma kabini bulamayınca...

İspir ile Artvin’in Yusufeli İlçesi’nde bugün sona eren 1. Uluslarası Çoruh Kano Yarışması’nda dünya şampiyonu yarışmacılar, soyunma kabini bulunmadığı için giyinirken zor anlar yaşadı.

İspir İlçesi ile Artvin’in Yusufeli İlçesi arasında bulunan Çoruh Nehri’nde düzenlenen İspir 1. Uluslararası Kano Yarışması, ilginç görüntülere sahne oldu. Aralarında dünya şampiyonlarının da bulunduğu kanocular, soyunma kabini olmaması nedeniyle kıyfetlerini giyerken zorluk çekti.

İspir Belediyesi ile Kaymakamlık tarafından organize edilen yarışmaya 16 ülkeden 10’u bayan toplam 34 sporcu katıldı. Aralarında 1989 Dünya Şampiyonu İngiliz Dolo Pinninger, 2004 Dünya Şampiyonu Alman Utto Kalser, 1995 Dünya Şampiyonu Alman Oliire Grow ve 2003 Dünya Şampiyonu Çek Thomas Ragenmayer’in de bulunduğu başarılı kanocular, Çoruh Nehri’nin azgın sularında kıyasıya mücadele etti.

Dünyada kano yarışmaları bakımından zorluk derecesi olarak ikinci nehir olarak gösterilen Çoruh Nehri’nde yarışmacılar, sık sık alabora olmalarına rağmen başarılı yarışlar çıkardı. Ancak sporcular, soyunma kabini olmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Otomobil ile belirli parkurlara gelen sporcular, yarışma için spor kıyafetlerini giymek isteyince organizasyondaki eksiklik ortaya çıktı. Erkek sporcular yol ve nehir kenarlarında buldukları yerlerde soyunup kıyafetlerini giyerken, kadın sporcular oldukça zorlandı.

Bazıları arkadaşlarından yardım isteyerek, havlularla yapılan perdenin arkasında soyunmaya çalıştılar. Bazıları ise, otomobilin içinde giysilerini değiştirmeye çalıştı. Aksaklıkları dile getiren kadın sporcular, "Yoldan geçen araçlar bile bize bakıyor. Bu bizi son derece rahatsız ediyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 15:00:45
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 10:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?