20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÖPRÜKÖY - ERZURUM

Sefkat Evi'nden gelinlikle çıktı

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde ailesinin baskısıyla zorla kendisinden 30 yaş büyük birisiyle evlendirilmek istenen 20 yaşındaki Melahat Kaya, evden kaçarak Şefkat Evi'ne sığındı. 

Kaya, Şefkat Evi'nden de görücü usulü ile tanıştığı gençle beraber beyaz gelinlikle çıktı. 

Köprüköy ilçesinde oturan ailesinin 7 çocuğundan dördüncüsü olan Melahat Kaya, kendisinden 30 yaş büyük biriyle zorla evlendirilmek istenince 7 ay önce evden kaçtı. Erzurum'a gelen Melahat Kaya, burada Yakutiye Belediyesi'ne ait Şükrü Azak Şefkat Evi'ne sığındı. Şefkat Evi'nde Melahat Kaya'yı gören bir kadın, İzmir'deki akrabasına haber verdi. 

Bunun üzerine aslen Erzurum'un Hınıs ilçesinden olan ve yıllar önce İzmir'e göç eden su tesisatçısı Ekrem Köse, yakınları ile birlikte Melahat Kaya'yı görmeye geldi. Yapılan kısa görüşmenin ardından 32 yaşındaki Ekrem Köse'nin evlilik teklifine Kaya, "Evet" dedi. 

Yasal işlemlerin yapılması üzerine gelinlik giyen Melahat Köse'nin beline Yakutiye Belediye Başkan Yardımcısı İkram Aydemir 'Ağabeyi' olarak kırmızı kurdele bağladı. Melahat, iki yıl önce kurulan Şefkat Evi'nin ilk gelini olarak davul- zurna eşliğinde alkışlarla uğurlandı. Şefkat Evi Müdürü Nesibe Turan, kızı gibi sevdiği Melahat'in gelin olup gitmesi sırasında gözyaşlarını tutamadı. 

Melahat Kaya, ailesinin kendisini zorla 30 yaş büyük birisiyle evlendirmek istemesi üzerine evden kaçtığını ifade ederek, "Zorla hiç tanımadığım ve babam yaşındaki biriyle evlendirmek istediler. Ağladım, yalvardım ama ailemi ikna edemedim. Çaresiz kalınca evden kaçıp, Şefkat Evi'ne sığındım. Bir sabah bana görücü geldiğini duyunca çok heyecanlandım. Ekrem Köse ile görüştüm ve çok sevdim. Zorla evlilikten kaçarak sığındığım Şefkat Evi'nden beyaz gelinlikle çıkacağım" dedi. 

Melahat Kaya ve Ekrem Köse'nin nikahlarını Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç kıyarken, nikah şahitliklerini de Kazım Karabekir Belediye Başkanı Dursun Şahin ile Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:25:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selahaddın yogurtcu IP: 88.229.156.xxx Tarih : 6.12.2009 15:20:57

 alllah razı olsun sızden  cok guzel bır ıs  bende annemı  babamı abımı  kaybetdım kımsem kalmadı  allah ıcın bana yer acarmısınız 05342264106 benım  tlfn  ozurlu oldugum ıcın de  kımse ıs vermıyor lutfsen bana yardım edrmısınız  allah kımseyı kımsesız bırakmasın amın