16
Haziran
2024
Pazar
NARMAN - ERZURUM

AK Partili Vekilden tezek eleştirisi

AK Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu, şehirlerin varoşlarına yerleşenlerin tandır ve tezekten vazgeçmelerini, vazgeçemiyorlarsa köylerine geri dönmelerini istedi. 

Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'un Narman İlçesi'ne gelen AK Parti Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğlu, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olan ve özellikle de kentlerde artan tezek yığınları ile tandırların bir an önce kaldırılması gerektiğini kaydetti. "Bizler, çalışkan, gayretli, kahır çekmiş, muhacirlik görmüş, harp görmüş, darp görmüş bir memleketin çocuklarıyız. Kışın da 9 ay karın altında yaşıyoruz. Tabiatın nimetlerinden az istifade ediyoruz" diyen Daloğlu, "Hayvancılık ekmek kapımız. Dolayısıyla gübre de hayvanın bir parçası. Bunlar bir bütün, ama diyoruz ki, gübre tarlada nasıl bir altın değerinde nesne ise kapının önünde bir pisliktir" diye konuştu. 

Hayvan gübrelerinin traktörlerle tarlalara taşınması gerektiğini söyleyen Daloğlu, "Devlet kapımıza kadar asfalt yol getiriyor, evimize içme suyu getiriyor, kanalizasyon yapıyor, köy odası yapıyor. Camilerimize minare ve cami kapıları yapıyor. Kısacası devlet köyü donatıyor. O halde ben önce muhtarlarıma sesleniyorum, sonra da köy halkıma diyorum ki; biz de devletimizin bu güzide hizmetlerine layık olmak adına ve işin esası kendimize saygı adına tezek kalağının dibinde bir ikindi çayı içmektense söğüt ağacının dibinde bir ikindi çayı içelim. Herkes kapısına, bahçesine ağaç diksin, köyümüzü güzelleştirsinler. Bu çağda yeşil medeniyeti, park ve peyzajı getirelim. Köylerimizde yol, su ve kanalizasyon bitti. Peki köyde hizmet bitecek mi, bitmeyecek. Köylerimize park yapacağız, sokakları güzelleştireceğiz ve gübreleri de hemen tarlaya aktaracağız. Bunu eyleme geçirmeyi düşünüyoruz. Konuyla ilgili muhtarlar, kaymakamlar ve valilerle de görüşüyoruz. Hatta köylerimize gittiğimizde bizler, size bu hizmetleri yaptık, sizlerden de bunu istiyoruz yapın bakalım diyeceğiz" şeklinde konuştu. 

Şehirlerde tandır bulundurulmasının da yanlış olduğunu savunan Daloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Tandır bizim kültürümüz ama kasabalarımızın, şehirlerimizin varoşlarında yerleşip de tezek kalağı ve tandır yapanlar diğerlerini rahatsız ediyor. Bu yanlış anlaşılmasın, köyde fırın yok ve elbette ki tandır olacak. Biz bunları şehirlerimiz için söylüyoruz. Şehirdeki insan tandırdan ve tezekten vazgeçmeli. Madem şehrin kenarına gelmişse, şehirdeki mesleklerden veya hizmetlerden birini seçerek yaşamalı. Ama halen hayvanlarıyla yaşıyorsa o şehirden uzaklaşmalı ve köyüne dönmeli. Bunu öneriyoruz."
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 14:48:56
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 14:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit düzenli IP: 85.102.224.xxx Tarih : 14.11.2006 16:49:14
Peki bunlar denilmişse hiç gözönüne alınmayan şeler neden konuşulmamış. Neden bir sektör açmak için uğrsşılmıyor bazılarımızın o pislik görerek eleştirdiğimiz tezek çoğumuzun kışlık yakacağımız olur çünkü yakacaak bir şey yok herkez kimileri gibi doğalgaza kömüre para veremeyenler var´,para olosa almazmı bence ,önce iş imkanı verilsin ondan sonra bunlara müdahale etsin .............