24
Mayıs
2024
Cuma
NARMAN - ERZURUM

Devehan Deresi nihayet temizleniyor

DEVEHAN DERESİ NİHAYET TEMİZLENİYOR

Erzurum’un Narman İlçesi Camii Kebir Mahallesi’nde bulunan Devehan Deresi yıllar sonra DSİ iş makineleri ile temizlenmeye başlandı.

İlçede seçilmişler veya siyasiler tarafından yıllarca ihmal edilen ve bir çok ilçe halkının yaşadığı mahallede bulunan Devehan Deresinin dolu olması mahallede yaşayan vatandaşları tedirgin ediyordu. Bölgede yaşanan yağmur sonrasında meydana gelebilecek sel afetinin mahalleye büyük zarar vereceği korkusu hakimdi.

80’li yıllarda görev yapan idarecilerin girişimleri sonucu derenin bir kısmının üzeri betonla kapatılmış ancak zamanla beton unda çeşitli sebeplerle hasar görmesi sonucu ilçe mezarlığının da bulunduğu bölümde betonların çöktüğü ve bu kısmında dolması hatta çöp ve pislikle dolması mahalle halkının sağlığını tehdit ediyordu.

Ak Parti İlçe Başkanı Zafer Ruşen'in girişimleri sonucu DSİ'nin bir iş makinesinin ilçeye getirtilerek derenin temizlenmesine başlandı. Belediyenin de dereden çıkarılan hafriyatın taşınmasında kamyon desteği vermesi neticesinde mahalle halkına sorun olan derenin temizliği yapılıyor.

Mahalle halkı derenin temizlenmesinin sorunu bir nebzede olsa riski hafifleteceği ancak üzerinin betonla kapatılmaması halinde bir kaç sene sonra durumun aynı olacağını belirterek yetkililerin bir an önce derenin üzerinin kapatılması için bir çalışama yapmasını beklediklerini belirttiler.

DEVEHAN DERESİ NİHAYET TEMİZLENİYOR
DEVEHAN DERESİ NİHAYET TEMİZLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2010 Pazar 11:30:00
Güncelleme :9 Mayıs 2010 Pazar 11:39:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?