20
Mayıs
2024
Pazertesi
NARMAN - ERZURUM

Erzurum: İşadamları, Narman'da peri bacalarına hayran kaldı...

Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen'in davetlisi olarak ilçeye gelen Finansal Danışmanlık ve Yatırım Şirketi sahibi Ömer Fikret Yalçın, iktisatçı Şahin Timurcan, Kadir Has Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, Endüstri Ürünleri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (ARAL) ve Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Yalçın Aral ile Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca'nın da aralarında bulunduğu bir grup, kırmızı rengi ve ilginç oluşumlarıyla dikkat çeken Narman Peri Bacaları'nda incelemelerde bulunarak, bölgenin turizme açılması yönünde rapor hazırladı.

İlçeye 13 kilometre uzaklıktaki Yoldere Köyü sınırları içerisinde bulunan ve 5 kilometrelik bir alana yayılan Narman Peri Bacaları'nın muhteşem bir görüntü oluşturduğunu belirten Finansal Danışmanlık ve Yatırım Şirketi sahibi Ömer Fikret Yalçın, Erzurum'un gerek doğal güzellikleriyle ve gerekse insanıyla turistlerin ilgisini çekebilecek özelliklere sahip olduğunu söyledi. Yalçın, bölgenin yatırım, alt yapı ve doğru tanıtımla yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek konuma geleceğini ifade etti. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaaddin Karaca ise, bölgenin mutlaka turizme kazandırılması gerektiğini belirterek, "Narman Peri Bacaları, jeolojik yapısı açısından görülmeye değer bir bölge" dedi.


Kırmızı peri bacalarının coğrafi şartlar ve rüzgarın etkisiyle oluştuğunu belirten Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, peri bacalarının bir benzerinin de Amerika'nın Arizona Eyaleti'nde bulunduğunu hatırlattı. Narman'daki peri bacalarının Türkiye'de örneğine rastlanmadığını vurgulayan İşleyen, "Kapadokya ve Ürgüp Peri Bacaları'nın renkleri beyaz, bunlar ise kırmızı" dedi. Başkan İşleyen Türkiye'deki yatırımcılara da seslenerek, "Turizm yatırımcılarının tamamını Narman'a davet ediyorum" diye konuştu.


Narman Peri Bacaları'nda turizm amaçlı incelemelerde bulunan heyete bölge hakkında bilgiler veren İşleyen, eliyle bir taşı işaret ederek, taşın Fatih Sultan Mehmet'in kavuklu fotoğrafına benzediğini söyledi. Heyet gezinin ardından hazırladıkları raporlarla ilçeden ayrıldı

iha-erzurum
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2004 Salı 12:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?