20
Mayıs
2024
Pazertesi
NARMAN - ERZURUM

İnternet evi kuruldu

Türk Telekom tarafından Erzurum’un Narman ilçesinde İnternet Evi kuruldu. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde kurulan İnternet evinin açılışını İlçe Kaymakamı Alper Tanrısever ve Türk Telekom Erzurum İl Müdürü Rıfkı Güraksın tarafından yapıldı. 

Türk Telekom Erzurum İl Müdürü Rıfkı Güraksın, törende yaptığı konuşmada, Erzurum’da 4’ü merkezde 17’si ise ilçelerde olmak üzere toplam 21 Internet evinin vatandaşların ücretsiz İnternet erişimini sunulduğunu söyledi. 

Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projesi kapsamında Türkiye’de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedeflediğini anlatan Güraksın, “Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı projeyle her ilçede ortalama 20 adet tam donanımlı bilgisayar ve geniş bant internet erişimi içeren birer “İnternet Evi” kurmayı amaçlıyor. Türk Telekom, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü, İl Müdürlükleri, Kaymakamlık ve Belediyeler ile işbirliği içerisinde yürüttüğü projeye yönelik çalışmalarına 2008 yılında da hızla devam ediyor. Türkiye’nin 850 ilçesinin her birinde “İnternet Evi” kurulmasının amaçlandığı proje için yaklaşık 20 milyon YTL’lik kaynak ayrıldı. Bu çerçevede Erzurum ilinde de açılışları yapılan internet evlerinin son halkanın açılışını ise Narman ilçesinde gerçekleştiriyoruz” dedi. 

Narman Kaymakamı Alper Tanrisever ise Türk Telekom’un internet Evi çalışmasından dolayı yetkililere teşekkür ederek “Bu tür hizmetlerin sayesinde kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın da bilgi toplumu olma yolunda atılan önemli bir adım olmuştur” diye konuştu. 

Açılış törenine Telekom Müşteri Hizmetleri Müdürü Namiye Sınırkaya, AK Parti İlçe Başkanı Ender Öz, Sağlık Gurup Başkanı Dr. Ömer Ekmekçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Öz, Halk Eğitim Müdürü Mahmut Turanoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.
Açılışı yapılan İnternet Evi’nin ilk kullanıcıları ise öğrenciler oldu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?