15
Haziran
2024
Cumartesi
NARMAN - ERZURUM

Özyılmaz'dan Narman'a ziyaret

AK Parti Erzurum Milletvekili Ömer Özyılmaz, beraberindeki heyetlme incelemelerde bulunduğu Narman İlçesi'nde TOKİ tarafından yeni bir proje uygulanacağını söyledi. 

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Selami Bastem ile Haldun Reşat Tuzcuay'la birlikte Narman’a giden Milletvekili Özyılmaz, Narman Kaymakamı Ümit Cavuldak’ı ve Belediye Başkan Vekili Necati Turan’ı makamlarında ziyaret etti. 

Özyılmaz, yaptığı açıklamalarda "TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi adı altında Narman’a konut yapılacak. Bu konutların yapılması düşünülen alanda halen kendi evinde oturan vatandaşlar varsa, bunlar kiraya çıkarılacak. Proje tamamlanıp hak sahiplerine konutları teslim edilinceye kadar kirada oturan vatandaşların kira giderleri TOKİ tarafından karşılanacak. Erzurum'un bazı ilçelerinde TOKİ projeleri uygulanıyor. Ancak Narman'da daha farkli bir proje uygulanacak. Bu projenin özelliği ise diğer ilçelerde TOKİ için arsa tahsis edildiği halde, Narman'da ise ilçe merkezinde uygun görülen yapılaşması iyi olmayan harabe görünümlü bir mahallede uygulanacak. Bu da şehrin güzelleşmesini sağlayacak. Narmanlıların bu güzelliklerden faydalması bizi sevindirir.” dedi. 

Kaymakam Ümit Cavuldak, Belediye Başkan Vekili Necati Turan ve AK Parti İlçe Başkanı Ender Öz de Özyılmaz’a teşekkür ederek, Narman’ın sorunlarının başkentte takipçisi olmasını istediler. 

Milletvekili Özyılmaz, daha sonra Camii Kebir Mahallesi'ndeki konutların yapılması düşünülen alanı ve Yurt- Kur’un Narman'da yurt sorununun çözümü için kiralık bina gösterilmesi talebi için uygun görülen binayı inceledi. Özyılmaz “TOKİ projesi mahalleyi harabe görünümden kurtaracaktır.” dedi. Özyılmaz, Şekerli Beldesini de ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 15:31:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?