18
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Bu okul taşıtı mecburiyetten

Ağır kış şarlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapalı olan köylerde mahsur kalan öğrenciler, snoowtrac yardımıyla okullarına gidebiliyor.

Erzurum’un Tekman İlçesi’ne bağlı Aziziye Köyü’nde yarı yıl tatilini geçiren 20’ye yakın öğrenci, kar ve tipinin köy yollarını kapatması nedeniyle köyde mahsur kaldı.

Pazartesi günü okulların açılacak olması dolayısıyla harekete geçen Köy Hizmetleri ekipleri, zaman zaman 4 metreyi bulan kar tepeciklerini güçlükle aşarak bugün köye ulaştı. Köyde snoowtracı alkışlarla karşılayan öğrenciler, daha sonra anne ve babalarıyla vedalaştı.

Snoowtrac servisiyle köyden kente gitmenin bir hayli güç olduğunu ifade eden öğrenciler, "Köyümüzün yolları yaklaşık 9 ay boyunca kapalı. Okullar yarıyıl tatiline girince kar üstü aracıyla köyümüze geldik. Şimdi okullar açılacak ve yine kar üstü aracıyla geri gidiyoruz" dedi.

Köy halkı ise kar ve tipi nedeniyle yollarının uzun süre kapandığını belirterek, "Çocuklarımızı Erzurum’da yatılı okula gönderiyoruz. Kış çilesi buralarda öyle çok ki, 8 ayın sadece 15 günü çocuklarımızı görebiliyoruz. Yollar kapalı, ne biz gidebiliyoruz, ne onlar gelebiliyor. Sadece yarıyıl tatilini geçirmek üzere snoowtracla gelebiliyor, yine öyle geri gidebiliyorlar. Köy Hizmetleri de olmazsa ne yapardık bilmiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren çileli snoowtrac yolculuğu sırasında bazı öğrenciler camdan karlı dağları izlerken, bazıları ise uyumayı tercih etti.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2005 Cumartesi 17:28:48
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 15:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?