17
Mayıs
2024
Cuma
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Erzurum-Tekman'da bölücülük yaptıkları iddasıyla yargılanan öğrenciler beraat istedi

Erzurum’un Tekman ve Horasan İlçeleri’nde bölücü terör örgütü KADEK’e yardım, yataklık ve övücülük yapmak iddiasıyla 8’i tutuklu, 5’i firarda 13 zanlının yargılanmasına Erzurum Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) bugün devam edildi.

Mahkemeye tutuksuz yargılanan zanlılardan üniversite öğrencileri Ercan Erdemir, Metin Aksöz, Faruk Adıyaman, Fadime Bayır, Fevzi Akbacak, Onur Olgun Özdemir, Yasemin Köroğlu ile Ahmet Adakan katılırken, haklarında tevkif kararı bulunan Reis Alkan, Suat Polat, Öner Öngün, İsmail Güngör, Burhanettin Gültekin ve Cengiz Polat katılmadı.

Bugünkü duruşmada, 3 Kasım seçimleri öncesinde Demokratik Halk Partisi (DEHAP) Horasan ve Tekman ilçe mitinglerinde terör örgütü ve elebaşısı lehine slogan atmak iddiasıyla, Türk Ceza Kanunu’nun 169. Maddesi gereğince "terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık etmek" suçlarından haklarında ayrı ayrı 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz zanlılar, suçsuz olduklarını iddia ederek, beraatlerini talep etti.

Duruşmada, terör örgütü lehine slogan atmadıklarını ve önceki celselerde verdikleri ifadelerin aynı olduğunu belirten zanlılar, "Önceki ifadelerimizi tekrar ediyoruz. Örgüt lehinde ve suç teşkil edecek slogan atmadık. Beraatimizi talep ediyoruz" dediler.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

ERZURUM-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2004 Salı 14:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?