17
Mayıs
2024
Cuma
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Kar çilesi bitmiyor

Erzurum’un Tekman İlçesi Geçit Köyü’nde, 26 Kasım 2004 tarihinde kanaması olduğu için Sağlık Müdürlüğü ve Köy Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince 35 kilometre uzaklıktaki köyden 3 saatte Erzurum’a hastaneye getirilen Makbule Yıldırım, 3 gün önce taburcu olmasına rağmen bugün köyüne dönebildi.

Köy yolunun kapalı olması dolayısıyla köylerine dönemeyen Makbule Yıldırım (48) ve 5 yakınına Erzurum Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nce ’Paletli Trak’ tahsis edildi. Sabah saatlerinde Palandöken Dağı’nın zirvesinde Trak’a binen hasta ve yakınları, köye dönebilmek için hareket ettiler. Ancak 2 metreyi bulan kardan güçlükle giden Trak, bazı yerlerde kara saplandı. Köylerine bir an önce ulaşabilmek için küreklerle karları temizleyen hasta yakınları, Trak’ı kaldığı yerden kurtardılar.

Doğuda kar çilesinin bitmediğini ve köylerinin yolunun 7 ay kapalı olduğunu ifade eden Sıddık Turan (56), "Bizim halimiz bu. Kar yağdı mı yollarımız kapanıyor, dünya ile ilişkimiz kesiliyor. Bu yollarda kaç hasta can verdi. Köy Hizmetleri ekipleri de olmasa köyümüze dönemiyoruz" dedi.
Trak’ın köye gelmesiyle birlikte akrabaları tarafından karşılanan hasta Makbule Yıldırım, akrabalarına sarılarak hasret giderdi. Uzun bir yolculuk sonrasında köye kavuşmanın mutluluğunu yaşayan köylüler ise Kürtçe türküler eşliğinde halay çektiler.

Köyde kadınlar imkansızlıklarını dile getirirlerken, hastalarına kavuşturdukları için Köy Hizmetleri ekiplerine teşekkür eden Resul Uludağ, "Kar çilesi buralarda hiç bitmez. Ancak hastamız sağ salim geldi. Mutluyuz. O yüzden halay çekerek kutlama yapıyoruz" diye konuştu.

ERZURUM (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 09:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?