17
Mayıs
2024
Cuma
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Tekman Toplum Merkezi açıldı

Tekman İlçesi’nde yapımı tamamlanan "Toplum Merkezi", düzenlenen törenle hizmete girdi.
Tekman Kaymakamlığı’nın öncülüğünde yapılan Toplum Merkezi bünyesinde, son teknolojiye sahip 10 adet bilgisayarla hizmet veren bir internet odası, 70 kişilik sinema salonu, bilardo ve dinlenme ile masa tenisi odaları bulunuyor.

Türkiye’de ilk defa Tekman’da yapılan ve uygulanan proje hakkında bilgi veren Tekman Kaymakamı Kasım Yekeler, "Toplum Merkezi, Tekmanlı gençlerin dünya ile bağlantı kurması ve daha iyi bir gelecek planlamaları yolunda çok önemli bir rol oynayacaktır. Palandöken Dağı’nın güneyinde yer alan Tekman İlçesi, Türkiye’nin en soğuk ve özellikle kış aylarında çok yalnızlaşan bir bölge. Bu tür projeler hem bölgenin çağın gerektirdiği teknolojiyle tanışmasına hem de gençlerin vizyonlarının gelişmesine yardımcı olacak" diye konuştu.

Vali Celaletin Güvenç tarafından açılışı yapılan Toplum Merkezi’nde İlçe Kaymakamı Kasım Yekeler, ilçe ile ilgili bir brifing verdi. Vali Celalettin Güvenç, törende yaptığı konuşmada, eğitimin yaygınlaştırılmasının öneminden bahsetti ve projede emeği geçen herkesi kutladı.
Brifing sonrası Vali Celalettin Güvenç, internet odasında, daha önce Erzurum Valiliği yapan Aydın Valisi Mustafa Malay’la web-cam ile canlı görüşme gerçekleştirdi.

tekman
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 17:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat akgüvercin IP: 81.213.107.xxx Tarih : 19.09.2005 15:57:46
bu haberi okuduğumda çok dugulandım bende bir zamanlar tekman yatılı ilk öğretim okulunda okudum 7 yılım geçti tekmanda yavaş yavaş bazı şeylerin değiştiğini görmek güzel yanlız hep bireysel düşünüyoruz biraz genel düşünürsek tekman çok farklı yerlere gelecektir burdan herkese selamlar saygılar unutmayalım tekman bizim ilçemiz burdan yatılı ilk öğretim okulu müdürü ahmet GÜNGÖR HOCAMA SAYGILARIMI SUNARIM