18
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

Tekman'da hasta operasyonu

Tekman İlçesi Geçit Köyü’nde bir kadının hasta olduğu ihbarını alan sağlık ekipleri, kar sebebiyle yolu kapalı olan 35 kilometre uzaklıktaki köye kar üstü araçla ulaşarak, hastayı Erzurum’a getirmeyi başardı.

Palandöken Dağı’nın arkasında bulunan Tekman İlçesi Geçit Köyü’ne bağlı Çakolak mezrasında kanamalı bir hasta kadın bulunduğu yolunda Erzurum Valiliği İl Kriz Merkezi’ne ihbar geldi. Harekete geçen Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait kar üstü araçla Palandöken Kayak Merkezi’nden sabah saat 11.00 sıralarında kar üstü araçla hastanın bulunduğu köye hareket etti. İl merkezine 35 kilometre mesafedeki köye kar ve tipiye rağmen yaklaşık 3 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından ulaşıldı. Bir doktor, bir ebe ve bir sağlık memurundan oluşan sağlık ekibi, hasta Makbule Yıldırım’a (48) burada ilk müdahaleyi yaptı.

Hasta kadını alarak kar üstü araçla Erzurum’a hareket eden sağlık ekipleri, yol boyunca hasta kadına serum vererek tedavisine başladı. Akşam saat 18.45 sıralarında Palandöken Kayak Merkezi’ne getirilen hasta kadın burada bekletilen ambulansa nakledilerek Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’ne götürüldü. 10 çocuk annesi Makbule Yıldırım hastanede tedavi altına alındı.

tekman
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 12:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?