29
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKMAN - ERZURUM
Belediye Sayfaları

TÜGEF'ten eğitime katkı

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu (TÜGEF), ünlü ressam Sabri Akça'nın resimlerinin yer aldığı sergiden elde edilen gelirle doğudaki dört okula akıllı sınıf yaptırdı.

12 Haziran 2007

Sınıfların açılışını TÜGEF Başkanı Osman Gökçek önderliğindeki federasyon üyeleri gerçekleştirdi.


Ankara'dan yola çıkan Genel Başkan Osman Gökçek ve federasyon üyeleri, uzun bir yolculuğun ardından Erzurum'un Tekman ilçesine ulaştı. Tekman Hacı Ömer İlköğretim Okulu'ndaki sınıfın açılışını Kaymakam Tolga Toğran ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Abdullahoğlu ile gerçekleştiren Gökçek, daha sonra akıllı sınıf hakkında bilgi verdi. TÜGEF üyelerine teşekkür eden ve Gökçek'e şükran plaketi sunan Kaymakam Toğran, "Ülkemizin sizin gibi sivil toplum örgütlerine ihtiyacı var. Yapmış olduğunuz bu hizmetle yüzlerimizi güldürdünüz" dedi. Öğrencilere kıyafet yardımı da yapan federasyon üyeleri, Iğdır'da Melekli İlköğretim Okulu'nun, Kars'ın Digor ilçesinde de Kocaköy İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Gökçek'e yoğun ilgi gösteren öğrenciler, yapılan kıyafet yardımı için de teşekkür etti.


Van'a hareket eden federasyon üyeleri, 700 öğrencisi bulunan Ali Cevdet İlköğretim Okulu'nda Okul Müdürü Mehmet Kızıldeniz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız tarafından karşılandı. Vali Özdemir Çakacak'ın da katılımıyla akıllı sınıfın açılışını gerçekleştiren federasyon üyeleri, burada Vali Çakacak'a sınıfla ilgili bilgi verdi. Genel Başkan Osman Gökçek, "Sınıfımız bilgisayar, projektör, güç kaynağı ve özel bir programdan oluşuyor. Bu program tüm dersleri kapsıyor ve tüm bölüm öğretmenleri de kullanabiliyor. Örneğin Türkçe dersinde müfredatta bulunan tüm konuları bu programda da bulabilirsiniz. Eğitime birinci önceliği veriyoruz. Kendi bünyemizde bin 300 arkadaşımıza ÖSS hazırlık kursu veriyoruz. Çünkü tüm sorunların eğitimle çözümleneceğine inanıyoruz. Bu projede bizimle birlikte çalışan ressam Sabri Akça'ya da teşekkür ediyorum" dedi.


Vali Özdemir Çakacak ise TÜGEF Genel Başkanı Osman Gökçek' e teşekkür ederek, "Öncelikle sizleri kutluyorum. Van'ın gelir seviyesi düşük bir mahallesindeki okula bu sistemi kurmanız bizi ayrıca mutlu etti. Burası göçlerle kurulmuş bir mahallemiz ve gerçekten desteğe ihtiyaçları var" şeklinde konuştu.
Ali Cevdet İlköğretim Okulu öğrencilerinin açtığı sergiyi de gezen Gökçek, daha sonra Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ü de makamında ziyaret ederek gerçekleştiren proje hakkında bilgi verdi. Gökçek'e teşekkür eden Yenigün, federasyon yöneticilerine de başarılar diledi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?