31
Mayıs
2024
Cuma
TORTUM - ERZURUM

Köylülerden girişimci ruh

Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Tekkale Köyünde geçim sıkıntısı nedeniyle göç olayının artması üzerine daha fazla göçün yaşanmaması için biraraya gelen köylüler önce kooperatif kurdu, ardından da "Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesine" soyundular. 

Tarım Bakanlığı'nın projesi kapsamında köylerinde yaşanan göç olayının önüne geçmek için öncülük yapan Tortum Tekkale Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İhsan Kaya, 500 haneli köylerinin geçen kısa süre zarfında 240 haneye kadar düştüğünü ifade etti. İşsizlik nedeniyle geçim sıkıntısı çeken köylü sakinlerine uğraş ve kazanç olması için "Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesine" soyunduklarını belirten Kaya, şöyle konuştu: 

"Proje kapsamında köyümüze yaklaşık 800 metre uzaklıkta meraya yakın 6 bin 100 metrekare alan üzerine 50 ahır inşa ediyoruz. Burası tamamlandığı zaman Dallas'ı andıracak bir yer olacak. Köyümüzde vergi mükellefi olmayan yani ciddi manada fakir olan 50 kişi biraraya gelerek bu projeyi yapıyoruz. Projede kişi başına 25 koyun 1 koç verilecek. 50 kişiye toplam bin 250 koyun 50 koç olacak. Biz projeyi tamamladıktan sonra hem göçe hem işsizliğe son vereceğiz. Daha sonra ciddi manada hayvancılık yaparak et, süt üretimi için girişimlerde bulunacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:33:01
Güncelleme :17 Eylül 2008 Çarşamba 13:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.tortumkale.com IP: 78.160.43.xxx Tarih : 22.09.2008 23:56:28

Selam.Öncelikle köyümüz ile ilgili bu haberi yapmış olduğunuz için kenthaber.com teşekkür ederiz. Yalnız haber içeriğinizde köyümüzün adını yanlış yazmış bulunmaktasınız bu yanlışlığın düzeltilmesine hasasiyet gösterirseniz seviniriz.Köyümüzün asıl adı (Tekkale) değil TORTUMKALE dir. Şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dileriz. Saygı ve sevgilerimizle www.tortumkale.com NOT:Haber altına yapmış olduğumuz bu düzeltme isteği yorumumuzuda eklerseniz memnun oluruz.