29
Mayıs
2024
Çarşamba
TORTUM - ERZURUM

Tortum Gölü Akdeniz gibiydi

Erzurum'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Uzundere ilçesinde bulunan Tortum Gölü'nde kutlandı. Kutlamalar kapsamında yelken yarışları düzenlendi.

1 Temmuz 2007

Yarış sırasında bir sporcu, devrilen yelkenin altında kalarak boğulma tehlikesi atlattı.


Kutlamalara Erzurum Valisi Celallettin Güvenç, Denizcilik Müsteşar Vekili Hasan Naipoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in düdük çalmasıyla yelken yarışı başladı.

Yarışa Trabzon'dan gelen yaşları 10 ila 14 arasında değişen yaklaşık 20 sporcu katıldı.

Gösteri maksatlı yapılan yarışlar sırasında bir kız yelkencinin yelkeni alabora olurken, yelkenin altında kalan sporcu zor anlar yaşadı.

Sivil Savunma Arama Kurtarma ekibine bağlı dalgıç ekipleri hemen sporcunun yardımına koştu.

Sudan çıkarılan sporcu ciddi bir sağlık sıkıntısı yaşamazken, bu sırada boğulma tehlikesi atlatan sporcuyla röportaj yapmaya çalışan Show TV muhabiri Sevda Güneş, dengesini kaybederek gölün kenarına düştü. Mikrofonu ve pantolonu ıslanan muhabir, yaşadığı şokun ardından sporcuyla röportajını yaptı.

Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte konuşan Denizcilik Müsteşar Vekili Hasan Naipoğlu, "Geçen yıl Van Gölü'nde düzenlemiştik.

Deniz olmayan yerlerde de denizi sevdirmek için böyle organizosyonlar yapıyoruz. Kabotaj Bayramı'nı bugün de Erzurum'un Uzundere ilçesinde Tortum Gölü'nde kutladık. Güzel de oldu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:38:54
Güncelleme :3 Mart 2008 Pazartesi 17:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERCAN AKSOY IP: 78.169.10.xxx Tarih : 21.04.2008 12:27:17

Tortum gölü bizler için bulunmaz bir fırsattır.Erzurum da yaşayan ve tatile gidemeyenler için güzel bir mekandır.Ben tortumkale köyünde oturuyorum.Her zaman yaz aylarında haftada birkere tortum gölünün uzun burun diye adlandırılan yerine gidip gölde yüzüp güneşlenip güneşin tadını çıkartırım.Orası tam bir tatil yeridir.Buradan halkımıza sesleniyorum; Eğer yolunuz tortum gölüne düşerse uzun burundan göle girmeden geçmeyin tabi bu mesajım herkeze ama özelliklede yüzme bilenler içindir.RUMUZ(ECO)