29
Mayıs
2024
Çarşamba
TORTUM - ERZURUM

Tortum gölü taşınca haberi

Erzurum'un Uzundere ilçesinde sel suları sebebiyle taşan Tortum Gölü çevrede zarara yol açarken, Tortum Şelalesi ise yılın en coşkun dönemini yaşıyor.

14 Mayıs 2007


Tortum Şelalesi'ne su taşıyan çaydan gelen suların birleştiği Tortum Gölü'nün taşması sonucu çevredeki araziler ve yollar zarar gördü.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, yaptığı açıklamada, bir haftadır havanın ani ısınma ve yağan yağmurla birlikte Tortum ve Uzundere derelerinin taştığını, Tortum Gölü'nün sularının yükseldiğini söyledi.

Özsoy, ilçeye bağlı 9 köyle ulaşımın kesildiğini D 950-Erzurum-Artvin karayolunun yükselen sular ve oluşan tahribat sebebiyle kapalı bulunduğunu, oluşan zararın 20 milyon YTL civarında olduğunu ifade etti. Özsoy, sel suları sebebiyle belediyenin yol, altyapı su ve kanalizasyon şebekelerinin tahrip olduğunu, elektrik ve telefon hatlarının kesik olduğunu ve salgın hastalık tehlikesinin bulunduğunu söyledi. Başkan Özsoy, ilçeye acilen yardım istedi.


Bu arada, Tortum Hidroelektrik Santrali'ne su temin eden, dünyanın önemli şelaleleri arasında bulunan ve 52 metre yükseklikten suyun zemine vurduğu şelalede, su birikintileri eşsiz bir renk cümbüşü oluşturuyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2008 Pazartesi 17:45:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?