1
Haziran
2024
Cumartesi
YAKUTİYE - ERZURUM

Esnafa kaldırım uyarısı

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, kaldırım işgalinin görüntü kirliliğine yol açtığını belirterek, bölge esnafını uyardı.
Yakutiye bölgesinde bulunan esnafı, çevreye karşı duyarlılığa çağıran el ilanı dağıtan Belediye, uyarılara uyulmaması halinde de para cezalarının geleceğini duyurdu.
Dağıtılan ilanlarda temiz bir çevrenin ticarete de katkısı anımsatılırken, kaldırımları işgalde direnen esnafa 5326 sayılı kabahatler kanunun 38. maddesi ile Belediye Zabıta Talimatnamesinin 2. fasıl 20/21’inci maddelerine göre işlem yapılacağı uyarısı yer alıyor. Para cezaları 67 TL’den başlayarak 750 TL’ye kadar çıkıyor.
Kaldırım işgalinin çevre kirliliğine yol açtığını hatırlatan Belediye Başkanı Ali Korkut, “Maalesef Erzurum’da kaldırım işgali geleneksel hale gelmiş. Uygulama çevre kirliliğine yol açıyor. Ayrıca müşterinin de dükkanların önünden geçilerini de engelleyerek bunu yapanların işini olumsuz etkiliyor. Belediye olarak kaldırımları işgalden kurtarmaya kararlıyız. Esnafımızın da duyarlı davranıp bize yardımcı olmasını bekliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 13:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?