20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

13 kişi tutklandı

Hakkari il merkezi ile Yüksekova ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili güvenlik tarafından gözaltına alınan şahıslardan 13'nün çıkarıldığı mahkemece tutuklandıkları belirtildi. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a İmralı'da fiziki şiddet uygulandığı iddiasıyla yaklaşık 3 gün önce Hakkari'de yapılan kepenk ve kontak kapatma eylemiyle başlayan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Hakkari merkez ve Yüksekova ilçesinde değişik mahallelerde bir araya gelerek korsan gösteri yapan şahıslar ile polis arasında olaylar çıkmış, kurdukları barikatlarla mahalle yollarını trafiğe kapatan ve güvenlik güçlerine taşla saldıran göstericilere polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu. 

Yaklaşık 2 gün süren olaylar sonrasında gözaltına alınan göstericiler arasındaki çocuk, İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra ailelerine teslim edildikleri, yaşları büyük olanların ise ifadelerine müteakiben dün akşam saatlerinde mahkemeye sevk edildikleri belirtildi. 

Mahkemeye sevk edilen Hakkari il merkezinden 8, Yüksekova ilçesinden ise 5 olmak üzere toplam 13 kişinin 'Polise taşla saldırmak', 'Yasadışı slogan atmak', 'Toplumun huzurunu bozmak' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldukları belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 16:46:57
Güncelleme :22 Ekim 2008 Çarşamba 16:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?