18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

AB adaylığına halaylı kutlama

Türkiye’nin Avrupa Birliği’nden (AB) müzakere tarihi alması dolayısıyla Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Kadı Köyü’nde bir kutlama töreni düzenlendi.

AB kutlamaları için düzenlenen yemeğe; Vali Erdoğan Gürbüz, Belediye Başkanı Salih Yıldız, İlçe Kaymakamı Mustafa Öztunç ile İlçe Emniyet Müdürü Ergin İşler katıldı.

Törende konuşan Hakkari Valisi Erdoğan Gürbüz, "Artık kendimizi Avrupalı olarak görüyoruz. Zaten bir Türk ulusu olarak Avrupalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk, bizlere muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefini vermiştir. Hükümetimiz, devletimiz, basınımız, muhalefetimiz ve tüm Türk ulusu birlik beraberlik içerisinde AB’ye girmeye çalışıyoruz. Önümüzde uzun ve yorucu bir yol var. Laf ile AB’ye girilmiyor. Asıl zorluk şimdi başlıyor" dedi.

Kadı Köyü’nde düzenlenen şölende kadınlar ve genç kızların büyük uğraşları sonucu yapılan kazanlar dolusu kavurma ve pilav davetlilere ikram edildi. Yemekten sonra davetlilerin de katılımı ile Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekildi.

Yüksekova
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 17:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?