19
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

AKP Hakkari'de birbirine düştü

Milletvekili Öztunç’un, Esendere Beldesi ziyareti sırasında gezdiği gümrük sahasında yüzlerce yolcu ve değişik partililer önünde kendisini azarladığını ve ağır suçlamalarda bulunduğunu ileri süren Büyüksu, hala yaşadığı olayın etkisi altında olduğunu söyledi. Milletvekili Öztunç’u tüm belde teşkilatı ile karşıladıklarını belirten Büyüksu, "Gümrük sahası içinde gezerken orada bulunan değişik partili ve İranlı vatandaşların gözleri önünde Öztunç bana dönerek, ’sen rüşvet alıyorsun ve devletin ajanlığını yapıyorsun. Senin kafanı koparırım’ dedi" şeklinde konuştu. Büyüksu, şunları söyledi:

"Buna benzer birtakım sözler söyleyerek yetkililerin huzurunda bana hakaret edip rencide etti. Daha sonra İranlı vatandaşlarla sohbet ederken şoförlerin ’İbrahim Tatlıses’i konser vermek için bize gönderin’ demesine karşılık Öztünç, ’Ben size Şıvan Perver’i göndereceğim’ dedi. Milletvekili Öztunç kendi parti binasını ziyaret edeceğine, DEHAP’lı belediyeyi ziyaret etti, bu partililerin evinde yemek yedi. Milletvekilinin bana yüzlerce insanın gözü önünde ajan demesi tüm dikkatleri üzerime çekti. Zaten AKP bayrağını binbir zorluk ve tehditlerle 3 yıldır sınırda dalgalandırıyordum. Defalarca evimin ve parti binasının camları kırıldı. Şimdi bu ’ajanlık’ kelimesi partim ve beni istemeyenler için büyük bir koz oldu. Bu nedenle de İran’a da geçiş yapamıyorum. Şu anda Yüksekova merkezi ile Esendere’de bulunan AkP’li 15 bin seçmenin öfkesi büyüyor."

Büyüksu, suçlamaları kabul etmediğini, başta AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan başta olmak üzere bazı bakanlarla parti yöneticilerine şikayet dilekçeleri gönderdiğini ve Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı’na da dava açtığını belirtti.

Öte yandan AKP Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, iddialar üzerine İHA muhabirine telefonla açıklamalarda bulundu. Öztunç, halka, millete zulüm yapan, rüşvet alan herkesin karşısında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Esendere halkı bana ’Sizin belde başkanınız gümrükte malımızı yakalatıp, tekrar serbest bırakılması için ücret talep ediyor’ diye şikayette bulundu. Ben de bu noktada belde başkanımızı kendisine çeki düzen vermesi için uyardım ve ’Rüşvet alan kim olursa olsun melundur, onu affetmem’ dedim. Ajan kelimesini kesinlikle kullanmadım, yani kime ajanlık yapacak? Oradaki belde başkanımız hakkında kesinlikle önyargılı değilim. O bizim belde başkanımız severiz de uyarırız da. İşine gelmiyorsa da istifa edip çekip gider. Öte yandan orada hangi partiye ait belediye olursa olsun ziyaret eder, sıkıntılarını dinlerim. Fakat o gün belde belediye başkanı orada olmadığı için ziyaret etmedim. Çay içmek için de eski belde başkanı Muzaffer Basan’ın evine onu onure etmek için gittim. Ne zaman Esendere’yi ziyaret etsem yine giderim. Bizim parti olarak milletin emrinde olmamız, yanlış yapanı uyarmamız, kendi partimizin ismini lekelememiz lazım."

iha-hakkari
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2004 Pazartesi 15:19:43
Güncelleme :6 Eylül 2004 Pazartesi 15:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?