1
Haziran
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Aksaç ailesi karanlıkta kaldı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinden 1991 yılında göç edip Yüksekova ilçesine yerleşen Aksaç ailesi, ödeyemedikleri faturalar yüzünden elektrikleri kesilince karanlıkta kaldılar 

Esentepe Mahallesi'nde oturan Aksaç ailesi zor günler yaşıyor. Mide ülseri rahatsızlığı bulunan ailenin reisi Ramazan Aksaç (36) elektriklerinin yıllardır ödeyemedikleri faturalarından dolayı kesildiğini ve mağdur durumda olduklarını söyledi. 

5'i erkek 3'ü kız 8 çocuk babası Aksaç, "1995 yılında köy boşaltmaları sonucu Çukurca ilçesine bağlı Işıklı köyünden gelip Yüksekova ilçesinin Esentepe Mahallesi'ne yerleştim. Köydeyken 50 koyunum, 2 ineğim, 1 atım, 1 eşeğim, 2 öküzüm ve 15 bin metrekare arsam vardı. Küçük ve büyükbaş hayvanlarımı yok pahasına satmak zorunda kaldım. Şuan kaldığım evimin tapusu yok. Zaten evim yıkılmak üzere, arsa da belediyenin. İsteseler yarın çıkartırlar beni. Burada sefil bir hayatla başbaşa kaldık. Çok zor günler geçiriyoruz. Bu yıl Kaymakamlıktan sadece 200 YTL yardım alabildim. Çocuklarımı okutamıyorum. Yıllardır biriken elektrik faturalarımı ödeyemiyordum. Bu nedenle de geçen gün Türkiye Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi'nden (TEDAŞ) gelen ekip tarafından elektriğimiz kesildi. Perişan durumdayız" dedi. 

Anne Gürci Aksaç ise yaklaşık 4 bin YTL'lik elektrik ve temel ihtiyaç borçlarının olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:41:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?