17
Mayıs
2024
Cuma
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Banka sıkıntısı vatandaşı zor durumda bırakıyor

Yüksekova İlçesi’nde, Ziraat Bankası Şubesi’nin kapatılması ve mevcut tek banka şubesinin de ihtiyaca cevap verememesi üzerine sivil toplum örgütleri tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Ziraat Bankası Şubesi’nin 2002 yılında kapatılmasıyla birlikte ilçede tek hizmet veren Halk Bankası Şubesi’nin ise personel ve sistem eksikliği nedeniyle ihtiyaca cevap verememesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Halk Bankası Şubesi’nde yığılmalar ve uzun kuyrukların oluşmasıyla aksaklıklar yaşanmasından rahatsız olan vatandaşlar, ilçeye yeni banka şubelerinin açılmasını istediler.

Banka sıkıntısı yaşanan ilçede bir grup sivil toplum örgütü temsilcisi Halk Bankası Şubesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Veysel Dağlar, ilçede bulunan Ziraat Bankası Şubesi’nin yanlış bir karar sonucu kapatıldığı söyledi. Dağlar, mevcut Halk Bankası Şubesi’nin 100 bin nüfuslu ilçeye 3-4 personel ve yetersiz sistemle hizmet verdiğini belirterek, "Halk Bankası Şubesi’nde oluşan kuyruklar aynı zamanda PTT Müdürlüğü’nde de oluşmaktadır. Bankaya işi düşen vatandaşlarımız, tüccarlarımız ve hatta kamu kurum çalışanlarıyla öğrencilerimiz işlemlerini yapamamaktadırlar. Aileler asker çocuklarına para yollayamamaktadır. Bizler kapatılan Ziraat Bankası Şubesi’nin yeniden açılmasını, Halk Bankası Şubesi’ne yeterli sayıda personel atanmasını ve diğer özel bankalarının da şube açmalarını istiyoruz. Ayrıca bu mevcut sorunumuz hal oluncaya kadar, 10 günde bir toplanıp tekrar dile getireceğiz. İlçede banka sorununun giderilmesi için imza kampanyası başlatıyoruz. Topladığımız imzaları tüm bakanlıklara ve ilgili birimlere ulaştıracağız" dedi. Açıklamanın ardından imza kampanyası başlatıldı.

yüksekova
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:12:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?