20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Başkan, 6 aylık icraatlarını değerlendirdi

Öğretmen Evi’nde 6 aylık görev süresinde yaptıkları icraatları anlatan Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, 100 bin kişilik ilçede altyapının olmadığını ve ilçe halkının pis sulardan dolayı kanser(!) olacağını söyledi.

 Yıldız, başkalarına muhtaç olmak istemediklerini belirterek, "Yaklaşık 700 milyar liralık kilit taşı parke döşedim. Fakat içim buruk, çünkü altyapı yok. Bu sorun yıllarca ihmal edildi. Şimdi çözüm için proje lazım ama, yapmak için 500 milyar liraya ihtiyaç vardır. Bunu halktan almak istiyoruz, kısaca halktan yardım bekliyoruz. Altyapı olmadığı için foseptık suları sokaklarda akıyor . Son yıllarda kanser vakaları arttı, sebep olarak açıkta akan foseptik sularıdır. Halktan daire başına bir aylık kira istiyorum. Bugüne kadar 2 trilyon 650 milyar lira gidimiz oldu. Yaptığım harcamalar kuruşu kuruşuna açıkta. Parke taşı yol genişletme diğer giderler ve işçi, memur maaşları olarak ödenmiştir. Vatandaşlar TEDAŞ ile Telekom müdürlüklerine ve diğer dairelere borçlarını ödüyor. Fakat sıra belediyeye gelince para yok, herkes parasını ödesin ki hizmet yapabilelim" dedi.

Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, 6 ayalık icraatlarını anlattığı toplantıya davet ettiği 5 bin kişiden, sadece 300 kişi katıldı. Belediye Başkanı Yıldız, toplantıda asıl işadamları ve esnafın toplantıya katılmadığına kızarak, "Nerede iş adamları, nerede apartman sahipleri, nerde mercedes sahipleri nerde neredesiniz" diye tepki gösterdi.

Toplantıya katılımın az olduğunu gören Yüksekovalı bayanlar, toplantının yapıldığı salona gelerek Belediye Başkanı Yıldız’a ilçenin sorun ve çözüm önerileri hakkında sorular sordular. Toplantıya katılmayan davetlilere sitem eden kadınlar, "Bize söz hakkı verin. Kadınlar bu işlerde daha aktif rol alacaklar" dediler. Toplantıya, kurum amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, eğitimciler, sendikacılar, 9 mahalle muhtarı ve belediye personeli katıldı.

iha-yüksekova
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2004 Cumartesi 19:26:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?