18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Bunlar nasıl abi?

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde 3 kız çocuğu ağabeyleri tarafından zorla dilendiriliyor.

Soğuk havaya rağmen her sabah erkenden Esentepe Mahallesi’nde bulunan evlerinden ayrılan Fatma (6), Birivan (8) ve Ayşegül (10) Akkuş isimli çocuklar, akşama kadar cadde ve sokakları gezerek girdikleri işyerlerinden para toplayıp ağabeylerine verdiklerini belirtti.

Babalarının öldüğünü, annelerinin de başkasıyla evlendiğini belirten çocuklar, ağabeyleri ile kaldıklarını söyledi. Okula hiç gitmediklerini vurgulayan Fatma Akkuş, ağabeyinin kendileri için 5-10 milyon lira arasında para toplama zorunluluğu getirdiğini, aksi takdirde dövdüğünü söyledi. Ağabeyi istemediğinden dolayı annesiyle görüşemediklerini kaydeden Fatma Akkuş, kendisi gibi diğer 2 kardeşinin de okula gitmek istediğini belirtti.

Fatma Akkuş, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir iş merkezinin alt katındaki bir kalorifer peteğinin yanına sığınıp, ağrıyan dişi için gözyaşları döktü.

Girdiği dükkanlardan çok sevildiği için boş dönmeyen Fatma’yı gören vatandaşlar, çocuklara aileleri dağılsa bile sahip çıkılması gerektiğini ifade etti.

Buzlu zemine oturarak titreyip dilenen sokaklardaki diğer çocukların da çokça görüldüğü Yüksekova İlçesi’nde, göçün bu sorunun en büyük sebebi olduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 13:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?