23
Mayıs
2024
Perşembe
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Ceza yerine çikolata

Yüksekova’da araç kontrolleri yapan trafik polisleri, eksik evrakı bulunan sürücülere ceza yerine, bu defa sadece ikazda bulunup çikolata ikram etti.

Yüksekova İlçe Emniyet Amirliği’ne bağlı Trafik Büro Amiri Komiser Ahmet Irmak ve görevli polisler tarafından Cengiz Topel Caddesi ve İpekyolu üzerinde seyir halinde olan araçlar durdurularak kontrol yapıldı.

Uygulamayı yapan polis memurları ellerinde çikolatarla evrak kontrolü yaptı. Görevli polisler eksik evrakı tespit edilen sürücülere ’Karayolları Trafik Güvenliği Haftası’ sebebiyle ceza yerine çikolata ikram ederek gönderdi. İlk kez böyle bir uygulamayla karşı karşıya kalan sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemezken, emniyet kemeri takmayan ve direksiyon başında cep telefonuyla konuşan sürücüler ise olası kazalara karşı uyarıldı.

Trafik kurallarına uyan ve evrakları tam olan sürücülere de teşekkür edildi. Uygulamadan memnun olduğunu dile getiren vatandaşlar, bu davranışın devam etmesini istedi. Daha sonra trafik polisleri, ilçe merkezinde sokak sokak dolaşarak, vatandaş ve sürücüleri kazalara karşı uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:06:19
Güncelleme :15 Mayıs 2005 Pazar 19:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?