18
Mayıs
2024
Cumartesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

İki ölüme ihmal iddiası

Yüksekova Devlet Hastanesi’nde, doğum hastası Meryem Korkmaz isimli bayanın, doktorlar tarafından geç müdahale edildiği için hayatını kaybettiği iddia edildi.

Yeni doğan erkek bebek ise solunum yetersizliğinden dolayı hayatını kaybederken Hastane Başhekimi Dr Necmettin Selçuk, bir ihmalin söz konusu olmadığını, olaya Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulduğunu söyledi.

İlçeye bağlı Doğanlı köyünde ikamet eden geçici köy korucusu olan Şükrü Korkmaz, doğum hastası olan eşi Meryem’i (35) rahatsızlanması üzerine Yüksekova Devlet Hastanesi’ne getirdi.

Hastane yönetiminin yeşil kartın, 6 çocuk annesi Meryem Korkmaz’a ait olmadığını iddia etmesi üzerine, tekrar köye giden Şükrü Korkmaz, eşine ait nüfus cüzdanı getirdi. Eşine ait kimliği getiren Şükrü Korkmaz, hastane görevlilerinin yeşil kartın vizesi geçtiği bahanesiyle hastaya paralı olarak müdahale yapılabileceği söyledi.

Tahlillerin alınmasının ardından aniden rahatsızlanan eşine nöbetçi doğum uzmanının müdahale etmediğini iddia eden Şükrü Korkmaz, "Acil Servis doktoru eşime ilk müdahaleyi yaptı. Doğum yaptıktan sonra eşimin vefat etmesinin ardından, resmi kayıtlarda ’Eklemsi’ hastalığından hayatını kaybettiği belirtilmiş. Yeni doğan bebeğimiz ise oksijen sorunu nedeniyle kuvöze alındı ve bir süre sonra o da vefat etti. Eşim Meryem’e zamanında müdahale edilmedi. Nöbetçi olan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Gülseren Bingöl de zamanında müdahale etmedi. Dr. Gülseren Bingöl hakkında Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan’ı da telefonla arayarak konuyu ileten hasta yakınları, sorumlu kişiler hakkında gerekenin yapılmasını isterlerken, Zeydan da İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçeceğini ve gerekenin yapılmasını isteyeceğini söyledi.

Vefat eden anne ve bebeğinin cenazesi, yapılan ilk incelemenin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, bu arada iddialarla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr Necmettin Selçuk, bir ihmalin söz konusu olmadığını söyledi.

Dr. Selçuk, doğum hastası bayanın dün saat 10.00 sıralarında hastaneye getirildiğini, yeşil kartındaki bazı problemler yüzünden ücretli olarak yatırılarak muayene ve tetkiklere başlandığını belirterek, "Doğum sonrası anne ne yazık ki kaybedilmiş, anormal doğan çocuk da beynindeki bazı problemler yüzünden ilerleyen saatlerde hayatını kaybetmiştir. Bizim incelemelerimiz sonucu bir ihmal söz konusu değildir. Olaya zaten Yüksekova Cumhuriyet Savcılığı el koymuştur. Soruşturma sürdürülmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:14:17
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 16:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?