24
Mayıs
2024
Cuma
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

İlçe kar hapsinde

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar adeta evlerinden dışarı çıkamadı. Aralıksız devam eden yağış nedeniyle, ilçede kar kalınlığı 1,5 metreyi geçti.

Yüksekova’da iki günden beridir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metre, yüksek kesimlerde ise 1,5 metreyi geçti. Yüksekova’ya bağlı yaklaşık 70 köy ve 110 mezra yolu ulaşıma kapanınca köylerinde mahsur kalan vatandaşlar bayram alışverişini yapamadı. İlçe merkezinde alışveriş yapan insanlar ve seyyar satıcılar kötü hava koşulları sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyor.

Bu arada, kar kalınlığının 1 metreyi aştığı ilçe merkezinde araçlar adeta kardan kayboldu. Yüksekova - Şemdinli karayolu ulaşıma kapanırken, karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yoğun kar yağışı sebebiyle Yüksekova’ya bağlı 70 köy ve 110 mezra dünya ile bağlantısı kesilirken, bayram dolayısı ile çok sayıda işçinin izne ayrıldığı bildirildi. Köy Hizmetleri Şube Şefliği’nde nöbetçi personelinde kar yağışının durmasının ardından çalışmalara başlayacağı belirtilirken, kar kürüme araçlarının araç parkında beklemesi dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2005 Çarşamba 13:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?