20
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Kaçırılan askerlerin yargılaması sürüyor

Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesine PKK terör örgütü tarafından düzenlenen baskında kaçırılan ve haklarında 6 ayrı suçtan dava açılan 1'i uzman çavuş, 8 askerin yargılanmasına yarın devam edilecek.

'Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar, suç ve suçluğu alenen övme, yurtdışına firar, zincirleme olarak basın ve yayın yoluyla bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak, basın ve yayın yoluyla halkı askerlik hizmetlerinden soğutacak beyanlarda, telkinlerde bulunmak ve propagandasını yapmak' suçlarıyla ömür boyu hapsi istenen Er Ramazan Yüce'nin de aralarında bulunduğu 8 askerin yargılanması, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yapılacak. Türkiye'ye getirildikten sonra 83 gün tutuklu kalan ve 1 Şubat 2008 günü Van Askeri Mahkemesi'nde yargılandıkları ilk duruşmada tahliyelerine karar verilen askerler, yarın ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Kısmen yayın yasağı bulunan duruşma, bazı tanıkların dinlenmesi ve eksik olan belgelerin tamamlanması için ertelenmişti.

Ömür boyu hapis istemiyle hakkında dava açılan Er Ramazan Yüce'nin vukatlarından Dinçel Aslan ise Dağlıca Piyade Taburu Komutanı Kurmay Yarbay Onur Dirik ile diğer sorumlular hakkında, 'tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne, yaralanmasına ve kaçırılmasına sebebiyet vermek' gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş ve tanık olarak dinlenmesini istemişti. Mahkeme heyetinin, yarın Aslan'ın bu talebini değerlendirebileceği ifade ediliyor.

21 Ekim 2007 günü Yüksekova ilçesinde bulunan Dağlıca Piyade Tabur Komutanlığı'na baskın düzenleyen PKK terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. PKK terör örgütü mensuplarının çatışmanın ardından kaçırarak Kuzey Irak topraklarındaki kamplarına götürdükleri 8 asker, daha sonra serbest bırakılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 12:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?