19
Mayıs
2024
Pazar
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Karda hasta nakli

Yüzlerce köy yolunun kar yüzünden kapalı olduğu Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, Van'da gördüğü tedavinin ardından 20 gün önce taburcu edilmesine rağmen köyüne götürülemeyen hasta, köylülerin yardımıyla sedyeyle evine ulaştırılabildi.
Van'da yaklaşık bir ay tedavi gördükten sonra taburcu olan Cüneyt Yılan (19) isimli genç ve yakınları, Dibekli Köyü yolunun kapalı olması yüzünden uzun süre otelde kalarak bekledi. Paralarının tükenmesi üzerine bir süre Van'da bir yakınlarının evine sığınan hasta ve yakınları için harekete geçen köylüler, aralarında topladıkları parayı göndererek geri dönmelerini sağladı.
İlçeye 30 kilometre uzaklıkta olan ve 40 gündür yolu kapalı bulunan 3 bin rakımlı Dibekli Köyü yol ayrımında bekleyen köylüler, kemik erimesi rahatsızlığı olan ve sağ ayağından ameliyat edilen Cüneyt Yılan'ı kendi imkanlarıyla yaptıkları sedyeye koyarak dik yamaçtaki karlı dağları aşmaya çalıştı. Hastayı, el ele verip bir zincir oluşturarak yol ayrımından 5 kilometre uzak olan köye saatlerce süren bir çabayla ulaştırmayı başaran köylüler, karlara bata çıka büyük zorluk yaşadı.
Köy Muhtarı Alaattin Çınar, haftalardır köy yolarının kapalı olduğunu, yetkililere yaptığı müracaatların hep oyalandığını iddia etti. Köylülerin bu halini herkesin görmesini, ibret almasını istediklerini belirten Çınar, "Tedavi amacıyla Van'a giden ve taburcu olmasına rağmen yollar kapalı olduğu için köylerine dönemeyen bölgemizden birçok hastamız var. Yetkililerden Van'da mahsur kalan hastalarımızın zararlarını karşılamalarını istiyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2006 Çarşamba 21:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?