27
Mayıs
2024
Pazertesi
YÜKSEKOVA - HAKKARİ

Karla mücadeleye 1 milyon YTL

Hakkari'nin Yüksekova İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri, bir metre kalınlığını geçen karı temizleyerek kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Belediye Başkanı M. Salih Yıldız, her yıl kar temizleme çalışmaları için 1 milyon YTL harcadıklarını söyledi. 

Yüksekova Belediyesi 'Karla mücadele kriz masası' kurarak Karayolları 117. Şube Şefliği ile ortaklaşa şehir merkezinde biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyor. Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Salih Yıldız ise dondurucu soğuğa aldırış etmeden çalışanlara moral veriyor. İlçede 3 gün boyunca aralıksız karla mücadele eden ekiplerin yorgunluğu dikkatlerden kaçmazken, çalışmalar 4 kepçe, 3 greyder, 2 kazıcı, 2 kamyon ve 20 personelle devam ediyor. 

Belediye Başkanı Salih Yıldız, Kurban Bayramı ve yeni yıl öncesi vatandaşın rahat alışveriş yapmalarını sağlamak için 24 saat çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Karı belli noktalarda toplayarak kamyonlarla şehir dışına taşıdıklarını ifade eden Yıldız, 6 ay boyunca devam eden kış mevsiminde 4 ay boyunca sürekli kar taşıdıklarını kaydetti. Yıldız, "Her yıl kar ile mücadele için 1 milyon YTL harcıyoruz. Araç gereç arızaları ve yakıt parası bizleri çok zorluyor. Burası Türkiye'nin kar ambarı. Bu nedenle hükümetin ekstradan buraya kar ile mücadele, mahrumiyet ve geri kalmışlığın nedeniyle İller Bankası'ndan belediyeye verilen payı yükseltmesi lazım" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2006 Cumartesi 15:35:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?